Fredrik Pallesen Knudsen på trening i Vestlandshallen 24. januar 2017.

Bekrefter overgang til FK Haugesund

Brann-stopper Fredrik Pallesen Knudsen (20) er solgt til FK Haugesund.

Annonse:

Midtstopperen som i fjor var utlånt til Åsane i OBOS-ligaen avslutter dermed tiden i Brann uten å ha spilt seriefotball på høyeste nivå for klubben.

Ti seriekamper for Brann i OBOS-ligaen, tre cupkamper og en nedrykkskvalik-kamp ble langt mindre enn sportssjef Rune Soltvedt hadde seg for seg:

- Fredrik var tilbudt en forlengelse av kontrakten. Vi snakket lenge om å skrive ny avtale og deretter låne ham ut på nytt for å gi ham riktig matching, forteller sportssjefen.

Dette endret seg da spilleren uttrykte et sterkt ønske en permanent overgang. Med flere gode midtstoppere i Branns A-stall ble det etter hvert vurdert som en akseptabel løsning.

Møtes på La Manga

Soltvedt vektlegger også at spillerens ønsker ble lyttet til:

- Fredrik var usikker på om han ville bli prioritert like høyt som «utlånsspiller» som ved permanent overgang til en ny klubb. Med under ett år igjen av kontrakten var det hensynet til Fredrik som til slutt ble vektlagt mest.

- Vi har sikret oss en så god avtale vi kunne, inkludert en videresalgsprosent hvis han går til en tredje klubb, oppsummerer Rune Soltvedt og ønsker spilleren lykke til hos FK Haugesund.

Fredrik Pallesen Knudsen har skrevet under en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2020 og vil nå slutte seg til FK Haugesunds treningsleir i spanske Estepona.

Brann drar for øvrig til Gran Canaria onsdag for et to ukers treningsopphold med to innlagte kamper. Senere i vinter er det La Manga som står for tur, og der er Fredrik Pallesen Knudsen sin nye klubb en av motstanderne.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: