Bekrefter Berisha-overgangen

Veton Berisha (24) er klar. Angriperen har signert en avtale med Brann ut 2022.

Annonse:

De lokale mediene var på plass da den kjente Rapid Wien-spilleren dukket opp på Flesland fredag kveld. Det er derfor ingen overraskelse at en avtale kom på plass i løpet av lørdag. Etter gjennomført medisinsk test signerte spilleren på Stadion, og utover ettermiddagen ble overgangspapirene mellom Brann og Berishas østerrikske klubb også sendt over og signert.

For sportssjef Rune Soltvedt er det gledelig at spillerstallen kan forsterkes med en spiller på høyt nivå rett før overgangsvinduet stenger.

- Veton Berisha er fortsatt ung, men allerede en erfaren spiller med fortid i Eliteserien og ikke minst utenlands. Det er en spiller med skikkelig trøkk som kan spille i alle offensive posisjoner. Han vil helt klart gjøre oss enda mer slagkraftige i årets sesong, sier sportssjefen.

Med denne overgangen mener Soltvedt at Brann har styrket alle lagdeler:

- Vi for hentet syv spillere totalt, inkludert Marcus Mehnert som går på utlån i starten. Jeg mener vi er godt rustet for en lang sesong med deltakelse i tre turneringer. Ikke minst har vi fått inn mange fine typer som passer i det persongalleriet vi ønsker i garderoben, påpeker sportssjefen.

Dette sier nykommeren

Veton Berisha var svært tilfreds etter å ha signert for sin nye klubb:

- Det kjennes veldig godt å få det landet. Nå stiller jeg på trening på tirsdag og gleder meg til å komme i gang med Brann-karrieren, sier nykommeren.

Han har god oversikt over troppen til Brann og kvalitetene som finnes i laget.

- Brann har et veldig spennende lag som har gjort det godt de siste årene. Potensialet er stort, med muligheter for å kjempe i toppen og forsøke å kvalifisere oss for europaligaen. Jeg tror jeg vil passe godt inn, mener 24-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Veton Berisha Brann-no

Han beskriver seg selv som en spiller som gir alt for laget. Han er først og fremst spiss, men kan spille i alle tre posisjonene offensivt. At han havner i Bergen fremfor Stavanger der han har bodd i mange år, kommer sikkert som en skuffelse på Viking-fansen.

Selv er han trygg på at valget er riktig.

- Brann er en storklubb i Norge, Bergen er en fin by og laget har fantastiske supportere. Det blir nok en del kommentarer når jeg kommer til Stavanger som Brann-spiller. Jeg er jo veldig glad i Viking, men nå ble Brann det rette laget for meg, forklarer han.

Viking - Brann spilles for øvrig lørdag 13. april. Med Berisha i den nydelige røde Brann-drakten på hans egen 25-årsdag.

Veton Berisha

  • Født: 13. april 1994

  • Nasjonalitet: Norsk, kosovo-albaner

  • Oppvokst: Egersund

  • Høyde: 175 cm

  • Vekt: 74 kg

  • Posisjon: Angriper

  • Tidligere klubber: Egersund, Viking, Greuther Fürth (Tyskland), Rapid Wien (Østerrike)

  • Landskamper: Spilt for Norge på G15, G16, G17, G18, G19, U21 (17 kamper, to mål), A-landslag (fire kamper, ett mål)

  • Aktuelt: Har signert for Brann ut 2022

Annonse fra Obos-ligaen: