Baune inntar Bataljonen Ung-feltet

Over 50 Brann-glade ungdommer fra Baune har sikret seg faste plasser på Bataljonen Ung-feltet kommende sesong.

Annonse:

Sist uke var deler av gjengen på Stadion for å sjekke ut plassene. Når Strømsgodset er motstander i årets første stadionkamp søndag 7. april er de tilbake for å skape god stemning og ha det kjekt sammen.

Så langt har ett jentelag og to guttelag fra Baune (født 2005 og 2006) kjøpt totalt 53 partoutkort samlet i området bak målet på BOB-tribunen. For dem handler det om fellesskap, bekrefter Øyvind Grønner som er far til en av guttene som gleder seg til sesongstart.

- Det er 100 prosent oppslutning fra spillerne på disse tre lagene. De ser virkelig frem til dette. For oss i Baune blir det et fint sosialt tiltak i nærmiljøet vårt, forteller Grønner.

Rekrutterer en ny generasjon

Da Bataljonen Ung ble etablert var målet å rekruttere en ny generasjon stadionpublikum. De unge får egne plasser bak målet på BOB-tribunen, der Brann håper å etablere en stor gruppe som koser seg og lager liv og røre i trygge omgivelser.

Med Baunes inntog blir gruppen vesentlig større enn tidligere. Og fortsatt er det plass til flere.

Øyvind Grønner roser Branns tiltak inn mot de yngre målgruppene:

- Brann-kamp betyr kjempefest i nabolaget. Det er noe eget. Men de unge har mange tilbud og det er sikkert vanskelig å rekruttere nye publikummere. Derfor er dette et flott tiltak for å få flere på kamp, sier han.

I Brann håper man at veksten i Bataljonen Ung gjør det mulig å etablere en gruppe med syngende supportere bak målet i BOB-svingen som kan høres over hele Stadion. Ikke minst håper man at Bataljonen på Frydenbø-tribunen klarer å få den yngre gjengen på motsatt side med på vekselrop.

- Når Bataljonen roper «Vi é Brann - Bergens stolthet», håper vi å høre gjengen på BOB svare «SK Brann - Bergens stolthet». Sånne enkle, men fantastisk stemningsskapende rop bidrar til å skape magisk stemning på Stadion, mener kommersiell leder Camilla Schutz.

Har plass til enda flere

Schutz tror A-lagsspillerne kommer til å gi gjengen på BOB-tribunen positiv oppmerksomhet når sesongen begynner:

- Spillerne ønsker seg enda mer trøkk på Stadion og er enormt opptatt av alle supporterne, uansett hvor man sitter eller står. Det blir helt sikkert noen fine møter mellom spillere og fans på BOB-tribunen i 2019, forteller Schutz.

Det ser Baune-gjengen frem til:

- Det er flott at Brann legger til rette for at folk skal komme seg på kamp. Det er noe helt eget å gå på Stadion, konkluderer Øyvind Grønner i Baune.

Ønsker ditt lag, din klubb, din organisasjon eller kompisgjeng tilbud om å bli en del av det «nye» supportermiljøet på familietribunen, kontakt oss på [email protected], så får dere et godt tilbud.

For alle andre er det enkelt å kjøpe partoutkort på nettet og sikre seg en fast plass til samtlige kamper i 2019-sesongen.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: