Barmen klar for jubileumskamp

Kristoffer Barmen når 150 A-kamper dersom han spiller mot Aalesund på søndag.

Annonse:

Han er fortsatt bare 23 år, men Brann-karrieren er allerede lang. Barmen kom til klubben som tiåring og gikk gradene på ulike alderbestemte lag før han etablerte seg på Brann 2 i 3. divisjon i 2010-sesongen og debuterte på A-laget året etter.

Fra 2012-sesongen har han spilt mer enn 20 A-kamper hvert eneste år, flest i 2014 og 2016 da han spilte 25 av 30 seriekamper.

Det vil derfor ikke være noen overraskelse om han kommer på banen søndagens bortekamp mot Aalesund og får sin 150. obligatoriske kamp for Brann A-lag.

I dette tallet ligger seriekamper, cupkamper, europacup, nedrykkskvalik og Unicef Mesterfinalen.

Kristoffer Barmen har full kontroll på sin egen Brann-statistikk og vet at det går mot jubileumskamp.

- Det er litt stas

- Det er litt stas. Jeg har vært her lenge og det begynner å bli noen kamper. Forhåpentlig blir det mange flere også, sier han.

Barmen innrømmer at erfaringen han har opparbeidet seg er verdifull i kampsituasjon:

- Man må spille kamper for å få erfaring. Jeg føler at hver kamp jeg spiller gjør meg til en bedre spiller. Det gjør meg tryggere på meg selv, slik at jeg vet hva jeg skal gjøre i ulike situasjoner, forklarer han.

Listen over spillere med 200 obligatoriske kamper for Brann inneholder 19 navn. Dersom Barmen fullfører de drøyt to årene han har igjen av kontrakten vil han kunne etablere seg blant mange kjente og kjære Brann-navn.

- Jeg tror jeg skal nøye med meg å ta én kamp av kampen, svarer han kjapt når dette blir tema.

Saken fortsetter under bildet av en ung Kristoffer Barmen i Brann-drakt

BRANN-GUTT: Kristoffer Barmen har vært i Brann fra han var ti år gammel.

Og da går tankene til søndagens oppgjør mot Aalesund, Branns første oppgjør etter en kort pause i Eliteserien. Kristoffer håper lagets resultatmessige downperiode er over nå.

-  Det kommer tre kamper raskt nå. Vi må komme oss i flysonen igjen, slik som vi var i perioder av vårsesongen. Vi har vært litt uheldige i noen kamper i sommer og trenger å komme på vinnersporet igjen, påpeker 23-åringen.

Ros fra treneren

Brann-trener Lars Arne Nilsen kan selvsagt ikke love at Kristoffer Barmen får sin 150. kamp på søndag. Men han er imponert over at midtbanespilleren har nådd et høyt antall kamper i ung alder.

- Det er godt gjort av Kristoffer. Han ble tidlig god, og er god fremdeles, skryter treneren. 

Når Barmen når 150 kamper, om det blir på søndag eller senere, vil ha få klubbens spillermerke i sølv. For gullemerke kreves det 250 kamper.

Aalesund - Brann spilles på Color Line stadion søndag klokken 20.00. Deretter er det bortekamp i cupen mot Mjøndalen onsdag 9. august før Odd venter på Stadion søndag 13. august klokken 18.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: