Barmen jakter flere scoringer

Kristoffer Barmen går mot sin beste sesong noensinne og vil ha ny scoring mot Kristiansund fredag.

Annonse:


Midtbanespilleren står med syv scoringer denne sesongen. Fire har kommet på Stadion, tre på bortebane. Når det gjelder antall scoringer så er han inne i sin beste sesong på toppnivå:

-  Jeg har ikke scoret syv mål i en sesong siden jeg spilte fast på Brann 2, så dette er noe jeg ikke har opplevd før, sier han.

Sesongen i OBOS-ligaen i 2015 resulterte i fire scoringer, fjorårets sesong ga fem, og denne sesongen, hvor det gjenstår syv kamper, har han altså scoret syv mål.

-  Det en fin stigning, men jeg ønsker meg et par mål til denne sesongen. Ja, gjerne allerede mot Kristiansund, sier indreløperen før fredagens stadionkamp.

Med syv mål har han allerede scoret flere enn fjorårets Brann-toppscorer, Steffen Lie Skålevik, som ordnet seks mål i Tippeligaen.

Sesongen 2015 var det Erik Huseklepp som scoret flest Brann-mål. Åtte scoringer er helt klart innen rekkevidde for Barmen nå. Jakob Orlovs ni fra 2014-sesongen er heller ikke uoppnåelig.

Vi må tilbake til 2012-sesongen for å finne siste Brann-spiller som scoret tosifret i serien på en sesong. Da ble det elleve fullstreffere på Kim Ojo.

Gode minner mot Kristiansund

Kampene mot Kristiansund i OBOS-ligaen tilbake i 2015 husker Barmen godt. Brann vant 2-1 hjemme på sommeren. Bortekampen på høsten var svært avgjørende for Branns opprykksmuligheter.

Brann fikk straffe og Kristoffer Barmen satt ballen iskaldt i mål. En helt avgjørende scoring for Brann som vant 1-0.

-  Jeg har gode minner fra kampene mot Kristiansund i OBOS-ligaen, ja, smiler 24-åringen.

Vårens kamp mot Kristiansund var jevn, med mye dueller, kriging og tøffe tak. Det endte med tap, et skikkelig surt ett. Barmen gleder seg til å ta revansje og forventer mye av det samme som sist:

-  Jeg liker å spille kamper med mye fysikk og hvor det er bra trøkk, innrømmer han.

Nå har ikke Brann fått noen straffer denne sesongen. Men om det utrolige skulle hende at Brann får tildelt straffespark i kampen mot Kristiansund, så er det ikke utenkelig at det er nettopp Kristoffer Barmen som får sjansen fra krittmerket slik han gjorde for to år siden.

Han står så langt med 27 mål på sine 154 kamper for Brann. 

Publikum kan avgjøre

En som også spilte vårens oppgjør var tidligere Brann-spiller Henrik Gjesdal, men han har vært mye skadet og blir neppe med i troppen til Kristiansund denne gangen.

Gjesdal og Barmen spilte mye sammen på Branns aldersbestemte lag og er gode kamerater:

-  Det hadde vært gøy å spille mot Henrik igjen, men sånn er det, konstaterer han.

Brann-fansen på Frydenbø-tribunen har trykket Barmen til sitt bryst og roper «Barmen-army» for å utrykke sin begeistring for spilleren. Han håper hele laget får god backing fredagskvelden.

- Jeg håper på god støtte fra tribunen også denne gangen. Det er viktig, avslutter han.

Spesielt i jevne kamper kan publikum være med å bikke kampen i Branns favør. Ta derfor turen til Stadion og hjelp laget i kampen om medaljer.

Brann - Kristiansund har avspark klokken 19.00 fredag 29. september.

Kjøp billetter her

Barmens mål i serien

  • 2017: 7 mål

  • 2016: 5 mål

  • 2015: 4 mål

  • 2014: 1 mål

  • 2013: 3 mål

  • 2012: 2 mål

  • 2011: 0 mål

Annonse fra Eliteserien: