Bamba-show da Brann slo Aalesund

En fantastisk kamp av Daouda Bamba, og strålende kollektiv innsats gjennom hele kampen sørget for at Brann slo Aalesund 3-1 og tok et sjumilssteg vekk fra nedrykksstriden.

Brann dominerte spillet gjennom store deler av kampen, og vant fullt fortjent. Seieren kunne vært en del større.

Aggressive Brann-spillere

Første kvarteret var imidlertid ganske jevnspilt, men etter det tok Brann over banespillet fullstendig. Aalesund-spillerne spilte på seg brudd på banehalvdel gang på gang etter press fra innsatsfulle Brann-gutter. I det 15. minutt kom Daouda Bamba gjennom på høyresiden etter å ha blitt spilt gjennom av Sander Svendsen. Brann-spissen skjøt i nettveggen, men varslet samtidig at det var mer i vente.

Fem minutter etterpå fikk en aldeles strålende Robert Taylor straffespark. Kristoffer Barmen lurte Aalesund-keeper Gudmund Kongshavn på feil side, men ballen gikk i stolpen og ut. Returen fra Taylor hadde Kongshavn små problemer med å redde. Brann misbrukte her en fantastisk mulighet til å ta ledelsen.

Det skulle ikke bli et problem. For i det 36. minutt gjorde Bamba det meste selv da han fikk en fin pasning fra nevnte Taylor. Ivorianeren avanserte inn i feltet, og fra spiss vinkel sendte han ballen på imponerende vis i stolpen og i mål. 1-0 til Brann! Det skulle komme mer fra den kanten.

Utligning og ny ledelse

Men først skulle Aalesund utligne, og det helt mot spillets gang. Vetle Fiskestrand scoret på et flott sunnmørsk angrep fra deres høyre side bare tre minutter etter Bambas første scoring. Akkurat da føltes det ganske flatterende da dette var gjestenes første skudd på mål i kampen.

Det så ut som at omgangen skulle ebbe ut i 1-1, men så skulle det smelle igjen. Bamba stjal ballen fra en Aalesund-spiller midt på gjestenes banehalvdel. Etter å ha avansert noen meter plasserte han ballen iskaldt til side for AaFKs bergenske keeper. En fantastisk prestasjon! Brann opp i 2-1 og kunne ta pause med ledelsen i lommen.

Scoring og full kontroll

Etter pausen fortsatte Brann å dominere kampen og vant ofte ballen høyt oppe på banen. I det 61. minutt kom Taylor nok en gang på en strålende raid på høyresiden. Avslutningen reddet gjestenes reservekeeper, men Bamba fanget opp returen og sendte den i krysset via Aalesund-forsvaret. 3-1 og hat-tricket til Bamba var et faktum! Dette er første gang en Brann-spiller scorer tre mål i en eliteserikamp siden Bård Finne i 2013.

Resten av kampen ble en transportetappe for hjemmelaget. Brann skapte flere gode sjanser ved Taylor og innbytter Mathias Rasmussen, men det hele endte 3-1. Brann hadde full kontroll i 2. omgang og koste seg de siste minuttene. Daouda Bamba er nå oppe i 10 mål for Brann i 2020. Det er første gang en Brann-spiller scorer 10 mål eller mer siden Kim Ojo i 2012. Mange barrierer ble brutt i kveld.

Brann er nå oppe i 10. plass med 31 poeng, syv poeng foran kvalikplassen.

FAKTA

Brann - Aalesund  3-1 (2-1)

1-0: Daouda Bamba (36.)
1-1: Vetle Fiskestrand (39.)
2-1: Bamba (44.)
3-1: Bamba (61.)

26. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Ole Martin Kolskogen, Brann. David Olafsson og Gudmund Kongshavn, Aalesund.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal- Ole Didrik Blomberg, Jon Gudni Fjoluson (Ole Martin Kolskogen fra 59.), Vegard Forren, Ruben Kristiansen - Kristoffer Barmen, Petter Strand - Sander Svendsen (Gilli Rolantsson fra 73.), Robert Taylor, Thomas Grøgaard - Daouda Bamba (Mathias Rasmussen fra 84.)

Aalesund (4-3-3): Gudmund Kongshavn (Andreas Lie fra 46.) - Kasper Jørgensen, Benjamin Karmoko, Dan Klinkenberg, David Olafsson - Parfait Bizoza, Izunna Uzochukwu, Nenass (Jonas Grønner fra 46.) - Jørgen Hatlehol (Mamadou Tiaw fra 59.), Vetle Fiskestrand (Peter Orry Larsen fra 74.), Markus Karlsbakk (Shaquill Sno fra 46.)