Bamba reddet poenget

Det så ille ut da Mjøndalen helt mot spillets gang tok ledelsen ett minutt på overtid. Men Brann-guttene ga aldri opp, og fikk utligningen før dommeren blåste av kampen. Brann-Mjøndalen endte 1-1.

Nok en gang var det Daouda Bamba som fant nettmaskene. For fjede kamp på rad scoret han mål. Og han kunne ikke finne et viktigere tidspunkt å gjøre det på. Mjøndalen tok en høyst ufortjent ledelse på overtid etter at Brann hadde satt et massivt trykk på dem gjennom hele 2. omgangen.

Da så det bekmørkt ut, men spillerne viste at de ikke vil gi seg uten kamp, og tre minutter etter at Nikolas Walstad hadde gitt gjestene ledelsen, rullet Brann opp nok et flott angrep på venstresiden. Robert Taylor fant Bamba som hadde løpt seg fri fra sin oppasser. Iskald bredsidet han ballen i mål bak gjestenes gode keeper Sousha Makani. Kampen endte dermed 1-1.

Sjansefattig 1. omgang

Før scoringene hadde Brann dominert det meste. Riktignok var 1. omgang relativt jevnspilt, men Brann var likevel nærmest scoring. Først var Taylor farlig på en halv-volley fra sekstenmeterstreken. Makani holdt imidlertid avslutningen i fast grep. Minuttet etter kom Bamba helt gjennom alene mot Makani etter en veltimet heading fra Mathias Rasmussen. Men gjestenes målvakt hadde en storkamp i dag, og reddet skuddet fra Bamba på en mesterlig måte.

Stort mer skjedde ikke før pause. Lagene gikk til garderoben uten nettkjenning.

Total dominans og dramatisk avslutning

Etter pause løftet Brann presshøyden og presset gjestene langt tilbake. Det ene angrepet fulgte det andre, og Brann skapte en rekke farligheter. Nærmest var Filip Delaveris som skjøt over fra klosshold etter 72. minutter.

Det så lenge ut til at oppgjøret skulle ende målløst, men så kom disse to scoringene på overtid.

Kampen endte dermed 1-1

Brann - Mjøndalen 1-1 (0-0)

0-1: Nikolas Walstad (90.)
1-1: Daouda Bamba (90.)

13. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Lars Olden Larsen og William Sell, Mjøndalen.

Brann (4-3-3):  Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Kristoffer Barmen, Ruben Kristiansen - Daniel Pedersen, Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes - Daouda Bamba, Filip Delaveris (Jon-Helge Tveita fra 79.), Robert Taylor