Malaga bilde

Azar: – Utvikling er det viktigste

Brann 2 har nylig kommet hjem fra treningsleir i Spania. Det er den første de har fått reise på, etter at Azar Karadas ble hovedtrener.

Annonse:

– Det var godt å være på reise igjen, og samle hele laget. Vi har fått jobbet godt sammen og blitt bedre kjent, sier Brann 2-trener Azar Karadas.

I helgen kom de tilbake fra en drøy ukes treningsleir i Benalmádena, som ligger en knapp time fra Malaga. På grunn av koronapandemien har ikke Brann 2 fått reist på treningsleir på over to år. 

Viktig for utviklingen

Karadas har en lang spillerkarriere bak seg, og gikk over i treneryrket før 2020-sesongen. Som spiller var han mange ganger på treningsleir, med forskjellige klubber. 

– Treningsleirer er viktig. Både for spillerutviklingen, men også for samholdet. Guttene på laget går vanligvis på skole før og etter trening. På treningsleiren er man tettere på hverandre, blir bedre kjent og bygger kultur, sier Karadas.

For mange av spillerne som var med var forrige sesong i 3. divisjon det første møtet med seniorfotball. Der skal de også spille denne sesongen, og laget har alt startet den nasjonale serien for G18. Det endte med 4–2-tap borte mot Viking, i en jevnspilt kamp. 

– For oss er utviklingen av spillerne det viktigste, ikke resultatene. Mange spillere fikk sitt første møte med "voksenfotball" i fjor, og målet i år er at de skal fortsette å utvikle seg videre, sier Karadas. 

Allerede førstkommende lørdag (19. mars) møter de Sogndal i den andre kampen i nasjonal serie for G18. Den kampen spilles på Nymark klokken 13.30 (G16 spiller treningskamp mot Sogndal G16 samtidig). Tredjedivisjon starter 11. april. 

– Vi har hatt en god treningsleir nå, og skal fortsette utviklingen. Det gror godt blant de unge spillerne, men det er ikke gjort over natten å utvikle unge spillere. Det er masse spennende på gang, sier Karadas. 

Annonse fra Eliteserien: