Avslutter samarbeidet med Lars Arne Nilsen

Brann og Lars Arne Nilsen er enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.

Annonse:

– Det er mange som har kontaktet oss med spørsmål i etterkant av kampen mot Vålerenga på lørdag. Både media og supportere. Siden kampslutt og frem til i dag har vi hatt mange interne møter, og som arbeidsgiver har vi ikke kunnet diskutere innholdet i disse møtene i offentligheten, sier daglig leder, Vibeke Johannesen.

– Resultatene og prestasjonene har ikke vært slik vi håpet og forventet denne sesongen. Derfor har vi blitt enige med Lars Arne om å avslutte arbeidsforholdet.

Og legger til:

– Siden han kom inn i 2015 har Lars Arne Nilsen gjort en fantastisk jobb med å løfte Brann opp igjen fra OBOS-ligaen til toppen av norsk fotball. På veien har det blitt to medaljer og vi vil takke han for innsatsen de siste fem årene, sier Johannesen.

Nilsen ble ansatt som trener i Brann i slutten av mai 2015, og tok klubben direkte opp igjen fra OBOS-ligaen. I 2016 ble det sølv i serien, påfulgt av 5.plass i 2017, bronse i 2018 og 9. plass i 2019. Årets sesong startet med to strake seiere, men etter det har poengfangsten vært under forventningen.

– Lars Arne har gjort en uvurderlig jobb for Brann siden han ble ansatt. Da han kom inn lå vi på nedre del av tabellen i OBOS-ligaen, og selv om alle forventet opprykk var utgangspunktet vanskelig. Likevel ble det opprykk og Lars Arne har gjort en fantastisk jobb med å løfte Brann tilbake i toppen av norsk fotball med to medaljer på veien. Jeg vil takke han for fem fantastiske år med mange flotte opplevelser, sier sportssjef Rune Soltvedt.

– Først og fremst vil jeg si takk til Lars Arne Nilsen for den flotte jobben han har gjort for Brann siden han ble ansatt i 2015. Det har vært viktig for oss å ha en ryddig prosess når avgjørelsen ble å avslutte samarbeidet. Det syns vi i styret at det har vært, sier styreleder Eivind Lunde.

– Jeg vil takke for tilliten gjennom fem år. For en enkel strilegutt er det stort å få komme inn til storbyen for å få trene mitt lag. Brann har alltid og vil alltid være min klubb. Vi har hatt mange oppturer og jeg vil takke styret, administrasjonen, spillerne, trenerteamet og supporterne for støtten underveis. Jeg forlater klubben uten konflikter og har et godt forhold til alle, det syns jeg er veldig deilig. Det har vært en fantastisk tid med mye moro, sier Lars Arne Nilsen.

Det er åtte dager til neste kamp, borte mot Molde, mandag 10. august klokken 20.30. Hvem som leder laget inn mot og i den kampen, er ikke avklart på nåværende tidspunkt.

Annonse fra Obos-ligaen: