Avlyser treningsleiren på Marbella

Grunnet usikkerheten rundt koronaviruset avlyser Brann den planlagte treningsleiren til Marbella, som skulle vart fra 11.-21. mars.

Annonse:

– Vi skulle etter planen reist til Marbella i morgen, men denne turen er nå avlyst. Smittesituasjonen som pågår nå er større enn oss i Brann, og mange kan bli alvorlig syke om de blir smittet. Derfor ønsker vi ikke å ta unødig risiko, som utsetter både andre og oss selv for smitte, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt. 

Helt til det siste har planen vært å reise, og det har vært tett dialog med legeteamet i Brann, Folkehelseinstituttet og Norsk Toppfotball. Det siste døgnet har situasjonen i Spania endret seg betydelig med mange flere som har fått påvist smitte. 

– Den uoversiktlige situasjonen i Spania er også medvirkende til at vi nå avlyser. Utviklingen der det siste døgnet ligner mer og mer den utviklingen som har vært i Italia, og vi kan risikere både karantener og at vi blir isolert på hotellet og ikke får trent der nede. Derfor velger vi å bli værende i Bergen frem mot seriestart, sier Soltvedt. 

Mediehenvendelser rundt avlysningen av treningsleiren rettes til sportssjef Rune Soltvedt (944 70 200).

  • Bildet øverst i saken er fra fjorårets treningsleir på Marbella. 

Disse tiltakene blir gjort på Stadion

I lys av at treningsleire blir avlyst blir det også satt i verk en rekke tiltak for å minimere risikoen for smitte på Stadion i tiden fremover.

- Administrasjonen stenges for besøkende. Det betyr at alle spørsmål om for eksempel partoutkort og lignende må sendes til [email protected]. Er det noe som haster finner du riktig kontaktperson her. Det vil heller ikke bli avholdt møter med eksterne på Stadion i tiden fremover, hvordan vi løser det kommer vi tilbake til.

- I tillegg til administrasjonen og sportslig avdeling er det flere som har tilhold på Stadion (studenter, skoleelever, Idrettsmedisinsk avdeling etc.). Her blir det utarbeidet en plan minimerer kontakten mellom spillere/administrasjon og leietakerne.    

- Rundt a-laget blir all kontakt med spillere/trenere etc holdt til et minimum for å redusere smittefaren. I tiden fremover blir derfor treningene stengt, både for publikum og media. Vi kommer tilbake med mer info rundt dette på et senere tidspunkt. Det blir ingen trening på onsdag. 

- Detaljer rundt kick-off (1. april) og seriestarten kommer vi tilbake til. 

Henvendelser om de andre tiltakene (se over) er daglig leder, Vibeke Johannesen, kontaktperson. Telefon: 411 40 333.

Annonse fra Obos-ligaen: