Åtte Brann-spillere har vært på landslagssamlinger – slik har det gått

Scoring mot England, revansje mot England, videre til eliterunden i EM-kvalifiseringen. Her får du oversikt over hvordan Branns spillere på landslagene har gjort det på den siste samlingen.

Annonse:
  •   Toppfoto: Johan Edvard Tellum. 

A-landslag: 

Det norske kvinnelandslaget har nylig vært i Spania for å spisse formen inn mot neste års VM. Fra Brann var Aurora Mikalsen, Guro Bergsvand, Marit Bratberg Lund og Lisa Fjeldstad Naalsund med i troppen. I den første kampen mot Frankrike tapte Norge 2–1, men Bratberg Lund hadde målgivende til den norske scoringen. Mot England spilte Norge uavgjort 1–1, til tross for at de spilte med én spiller mindre de siste 20 minuttene av kampen. 

Alle Branns spillere fikk spilletid i kampene. 

BB221111VG049.jpg
Marit Bratberg Lund i privatlandskampen mot Frankrike. Foto: Bildbyrån.

U20: 

David Møller Wolfe og det norske U20-landslaget har vært i Tyskland og Belgia og spilt treningskamper i landslagspausen. Norge tapte begge kampene 2–1, men Møller Wolfe spilte 90 minutter i begge kampene. Det norske laget hadde mange skadeforfall i forkant av samlingen, og mange nye spillere fra andre klubber fikk prøve seg. 

U19: 

Signe Gaupset fra Brann var med J19-landslaget til Portugal, der de møtte England og Nederland til treningskamper. Norge vant den første runden av EM-kvalifiseringen for J19 tidligere i høst, og til våren spilles den avgjørende kvalifiseringen om plasser i EM. 

Norge tapte begge treningskampene, men i 2–1-tapet mot England var Gaupset kaptein og scoret Norges mål. Mot Nederland endte det med ett 3–0-tap. 

Signe Gaupset.jpg
Signe Gapuset (øverst til høyre) før landskampen mot England. Foto: Jeanette Kristiansen Ringstad / NFF

U18: 

Niklas Jensen Wassberg og Isak Tomar Hjorteseth har vært med det norske G18-landslaget som spilte den første kvalifiseringsrunden til G19-EM 2023. Mesterskapet arrangeres på Malta i perioden 3.-16. juli.

Men for å komme seg dit måtte Norge bli blant de to beste lagene i gruppe med San Marino, Nord-Makedonia og Serbia i den første kvalifiseringsrunden. 

Begge Brann-spillerne fikk godt med spilletid i kampene, og det norske laget vant de to første kampene. Først ble San Marino slått 2–0, før Nord-Makedonia ble slått 6–2. Med det var Norge alt videre til den avgjørende kvalifiseringsrunden som spilles til våren, før gruppefinalen mot Serbia. Der ble Norge ett nummer for små og tapte 2–0. 

Gruppene i eliterunden i kvalifiseringen trekkes 8. desember, og der går de syv gruppevinnerne videre til EM sammen med vertsnasjon Malta.  

Annonse fra Obos-ligaen: