Årets første tap

Tidlig ledelse til tross, det ble en helsvart kveld sett med bergenske øyner. Brann tapte 1-2 og ble påført sitt første tap for sesongen.

Se sammendraget fra kampen her.

Det begynte så bra. Fem minutter var spilt da Amer Ordagic vant en hodeduell rett foran Rosenborg-feltet. Ballen gikk videre til Daouda Bamba som kom seg fri på dødlinjen. Han fant Gilbert Koomson foran mål. Branns høyrekant bredsidet Brann i ledelsen på nydelig vis. 1-0 til Brann.

Fire minutter etter var Brann på farten igjen. Robert Taylor gjorde et flott forarbeid før han fant Bamba i god posisjon. Branns toppscorer var centimetre fra å doble ledelsen.

Mistet initiativet

Brann fortsatte med trykket sitt i en periode til, uten å skape de helt store sjansene. Etterhvert jobbet gjestene seg inn i kampen, men heller ikke de fikk til gode avslutninger foran mål.

På overtid skulle det imidlertid skjære seg. Rosenborg fikk et frispark på venstrekanten. Helland slo inn, og foran mål styrte Even Hovland ballen enkelt i nettet. Dermed 1-1 til pause. Rosenborg med scoring på sin første avslutning i kampen.

Etter pause skiftet kampen karakter. Brann slet med å gjenskape trykket fra kampens første halvtime. I stedet gikk gjestene høyere opp i press. Robert Taylor var frempå to ganger i omgangen, men det ble bare nesten.

På overtid skjedde det som ikke skulle skje. En misforstålse i Branns bakre ledd førte til at innbytter Carlo Holse fikk sin første scoring i RBK-trøyen. Brann taper dermed 1-2.

Kampfakta

Brann - Rosenborg 1-2 (1-1)

1-0:
Gilbert Koomson (5.)
1-1: Even Hovland (45.)
1-2: Carlo Holse (90.)

Brann Stadion. Eliteserien fotball, menn. 4. runde. 200 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Petter Strand, Gilbert Koomson, Brann. Dino Islamovic, Rosenborg.

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Petter Strand, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Bismar Acosta fra 64.), Ruben Kristiansen – Amer Ordagic (Fredrik Haugen fra 46.), Daniel Pedersen (Marcus Mehnert fra 86.), Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 64.), Robert Taylor

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Anders Trondsen - Kristoffer Zachariassen, Marius Lundemo (Edvard Tagseth fra 84.), Gjermund Åsen - Pål André Helland (Carlo Holse fra 73.), Dino Islamovic, Samuel Adegbenro (Emil Konradsen Ceide fra 23.)