Årets første signering er bekreftet

Kantspilleren Filip Delaveris (20) har signert en kontrakt som gjelder ut 2024-sesongen.

Annonse:

– Jeg er veldig glad for at denne overgangen gikk i orden, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Delaveris til brann.no.

Filip Delaveris fikk sin eliteseriedebut for Odd, da han ble byttet inn på Brann Stadion i 2018. Han slo gjennom i Eliteserien sesongen etter og fikk da 21 obligatoriske kamper for Odd og scoret seks mål. I januar 2020 gikk han til nederlandske Vitesse, men etter en sesong med mindre spilletid enn han hadde håpet på ønsket han seg hjem igjen til Norge. 20-åringen måtte avlegge en obligatorisk koronatest da han landet i Bergen. Før han kan trene med Brann må han ha fått negativt prøvesvar, sitte i karantene i syv dager og avlegge en ny negativ test.

Mange klubber i Eliteserien ville sikre seg 20-åringen, men valget falt på Brann.

– Det er noe med Brann. Det er en stor klubb med stort trykk rundt. Det er også et spennende lag, og Brann har en spillestil som passer meg bra, sier Delaveris.

Han beskriver seg selv slik som spiller:

– Jeg liker å utfordre èn-mot-èn, og skape ubalanse motstanderen sitt forsvar. Jeg er også ganske rask og liker kontringer, sier han.

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, forteller at Brann har hatt Delaveris i kikkerten i lengre tid.

– Vi har sett etter forsterkninger på kanten en stund, og Filip sitt navn kom tidlig på blokken. Det tok litt tid i starten, før det plutselig løsnet og begge parter ville få til en overgang. Vi er veldig glad for å ha han på plass her, da det var mange andre som også var ute etter han, sier Soltvedt.

Og legger til:

– Han er en ung kantspiller med stort potensial. Han er gjennombruddshissig, rask og god èn-mot-èn. Han passer også godt inn med tanke på alder, da vi har jobbet med å forynge stallen. Likevel er det viktig å ha en god balanse mellom unge sultne spillere, og litt eldre og rutinerte.

Delaveris kommer fra Oslo, men gikk gradene til Eliteserien i Odd, etter at han flyttet til Skien for å gå på Toppidrettsgymnaset som 15-åring.

Annonse fra Obos-ligaen: