Årets første seier!

Brann tok sesongens første seier da Strømsgodset ble slått 3-0 på Stadion.

Starten på kampen bølget frem og tilbake. Det var Brann som fikk de første sjansene. Først etter syv minutter, da Daouda Bamba prøvde venstrefoten fra 20 meter. Keeper var utspilt, men avslutningen gikk like utenfor.

Minuttet senere kom Brann på et nytt angrep, og Robert Taylor prøvde seg fra skrått hold, men keeper reddet mesterlig.

Etter 12 minutter ble Robert Taylor lagt i bakken, og Brann fikk straffe. Petter Strand steppet opp, men keeper reddet.

Men bare minutter senere fant et innlegg fra Kasper Skaanes hodet til Aune Heggebø, som stanget Brann i ledelsen etter 14 minutter. Målet var hans første i Eliteserien, tidligere har Heggebø scoret for Brann i cupen.

Etter en halvtime doblet Brann ledelsen. Taylor kom seg rundt på kanten, og la hardt inn langs bakken. Gustav Valsvik ble presset av Bamba, og Godset-stopperen endte opp med å sette ballen i eget mål.

Simba-scoring

Strømsgodset fikk den første sjansen etter hvilen, etter at misforståelser i Brann-forsvaret. Men avslutningen ble reddet av Håkon Opdal, og forsvaret tok seg av returen.

Kampen sto og vippet, men Brann hadde kontrollen på 2-0. Men fem minutter før slutt skulle enda en Brann-spiller notere seg for sin første scoring i Eliteserien. Denne gangen var det Moonga Simba sin tur. Han fikk ballen på høyrekanten og satte fart innover mot 16-meteren. Så banket han ballen i hjørnet til 3-0.

Nå tar Eliteserien en liten pause, og neste kamp for Brann er borte mot Sarpsborg 08, søndag 13. juni klokken 18.00.

Brann – Strømsgodset 3–0 (2–0)

1-0: Aune Heggebø (14.)
2-0: Gustav Valsvik (30. selvmål)
3-0: Moonga Simba (85.)

6. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK. Gult kort: Petter Strand, Mathias Rasmussen, Brann.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen - Petter Strand, Mathias Rasmussen (David Møller Wolfe fra 89.), Kasper Skaanes (Thomas Grøgaard fra 89.) - Daouda Bamba (Jon-Helge Tveita fra 89.), Aune Heggebø (Kristoffer Barmen fra 70.), Robert Taylor (Moonga Simba fra 80.).