Årets første borteseier

Robert Taylor, Bård Finne og Aune Heggebø scoret målene da Brann sikret årets første borteseier, med 3-2 på Åråsen.

Det skjedde mye alt etter rundt  fem minutters spill. Thomas Lehne Olsen satte først et skudd i mål for Lillestrøm, men det ble avvinket for offside. Så var det Brann som skapte noen store sjanser.

Først etter et dårlig utspark fra Lillestrøms keeper, som Robert Taylor snappet. Han slo mot Aune Heggebø, men LSK fikk blokkert til corner. På den påfølgende corneren havnet ballen hos Japhet Sery Larsen som fikk avslutte fra fem meter, men skuddet ble reddet.

Lillestrøm var det beste laget i de påfølgende minuttene, men etter 17 minutter var det Brann som tok ledelsen. Etter et fint angrep endte ballen i beina på Robert Taylor som enkelt kunne trille ballen i mål fra åtte meter.

Etter 26 minutter hadde Brann en alle tiders sjanse til å doble ledelsen. Taylor snappet ballen på LSKs banehalvdel og satte fart. Han spilte gjennom Petter Strand, men LSKs keeper kom kjapt ut og fikk avverget scoringen.

Resten av omgangen var det jevnspilt og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Finne og Heggebø

Den første store sjansen var i andre omgang var det Brann som fikk, etter 53 minutter. Nok en gang brøt laget ballen da LSK skulle spille seg fremover. Taylor fant Bård Finne som avsluttet. Keeper glapp ballen under seg, men fikk stoppet den på streken.

Like før time var passert utlignet Lillestrøm. Et frispark fra hjørnet av 16-metere traff Espen Garnås som headet inn utligningen til 1-1.

Men det tok ikke lang tid før Brann tok tilbake ledelsen. Et strålende angrep endte med at Bård Finne plutselig ble spilt gjennom alene med keeper. Der gjorde han ingen feil, og sendte Brann i ledelsen 2-1.

Etter 71 minutter var man like langt igjen. Et langt oppspill fant Thomas Lehne Olsen som headet inn utligningen for Lillestrøm. 2-2.

Så, etter 74 minutter fikk Aune Heggebø ballen på midtbanen. 20-åringen satte fart mot LSKs mål og brøytet seg helt inn i 16-meteren. Der avsluttet han med høyre og sendte Brann i ledelsen igjen. Med det har Heggebø scoret i fire kamper på rad!

Neste Brann-kamp er søndag 19. september, borte mot Tromsø klokken 20.00.

Lillestrøm - Brann  (0-1)

0-1: Robert Taylor (17.)
1-1: Espen Garnås (59.)
1-2: Bård Finne (65.)
2-2: Thomas Lehne Olsen (71.)
2-3: Aune Heggebø (74.)

Eliteserien, runde 18. Åråsen stadion. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Espen Garnås, Lillestrøm. Fredrik Pallesen Knudsen, Brann.

Brann (4-3-3-): Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen - Daniel Pedersen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand (Ole Martin Kolskogen fra 88.) - Bård Finne (Ole Didrik Blomberg fra 80.), Aune Heggebø, Robert Taylor.