Amerikansk spiss har signert

Brann har hentet den amerikanske spissen Alyssa Walker (25) fra svenske Kalmar. Hun har skrevet under på en kontrakt som gjelder ut 2024.

Annonse:

– Jeg gleder meg til å komme i gang her i Brann. Jeg fikk vite at Brann var interessert tidlig i uken, og siden har det gått fort frem til overgangen nå er i orden, sier Walker til brann.no. 

25-åringen ble toppscorer for Kalmar i Damallsvenskan i fjor med sine ni scoringer. Det er over en tredjedel av alle lagets scoringer. Kalmar var nyopprykket og hadde som mål om å berge plassen i Damallsvenskan, noe de klarte mye takket være Walkers scoringer. 

Hurtig og god i luften

Hun kommer fra USA og spilte college fotball for universitetslaget til Iowa, før hun gikk til Sverige i fjor. 

Spissen beskriver seg slik som spiller: 

– Jeg er rask og god i luften, samt god på avslutninger, sier hun. 

Brann skal fredag spille treningskamp på 3x20 minutter mot nyopprykkede Åsane i Åsane Arena. Walker spiller ikke den kampen, men blir med laget rett på treningsleir på lørdag. 

– Jeg har aldri vært i Spania før, så det blir gøy. Jeg er veldig sosial og utadvendt, så jeg ser frem til å møte de andre jentene på laget, sier hun. 

Sportslig leder Aleksander Olsen sier laget nå får en allsidig spiss: 

– Vi er jo i en prosess der vi må bygge stallen opp igjen med tanke på både kvalitet og kvalitet i bredden. Alyssa vekket blikkfang hos oss igjennom et systematisk kartleggingsarbeid. Hun var en sentral bidragsyter for Kalmar klarte å overleve i Damallsvenskan og var deres klart beste spiller og toppscorer. I Alyssa får vi en allround spiss som både går inn bak motstanderen men kan også brukes som oppspillspunkt.

Og legger til: 

– Hun har vist igjennom sjansene og målene hun gjorde i 2022 et bredt spekter av situasjoner og mange forskjellige avslutningsteknikker. I følge referansene vi har sjekket er hun også en person som trigges av konkurranse og en sterk mentalitet for å vinne kamper, dette får det beste ut av henne, sier han.

Annonse fra Eliteserien: