Akademioppdatering: Spania, Skien og Sogndal

Den siste tiden har Brann 2 vært på treningsleir i Spania, G19 har spilt nasjonal serie i Sogndal og G15 har vært på nasjonalt elitetiltak i Skien. Nå er mange spillere på landslagsoppdrag.

Annonse:
  • Toppbilde: Lagbilde av Brann 2 fra treningsleiren i Spania.
  • NB: Nederst i artikkelen er det full oversikt over alle Branns spillere som er på aldersbestemte landslag den kommende tiden. 

Brann 2: 

Til årets sesong skal Brann 2 spille i andredivisjon, for første gang siden 2014. Som en del av oppladningen til et nytt nivå reiste laget på treningsleir utenfor Barcelona i Spania. 

– Det var en veldig god leir med god treningsforhold. Vi har fått jobbet videre med det vi har gjort gjennom vinteren, og siden vi har fått masse tid sammen har vi bygget videre på den gode kulturen i laget, sier Brann 2-trener Azar Karadas. 

På tampen av treningsleiren møtte Brann 2 finske FC Lahti til treningskamp, en kamp Brann 2 tapte 4–1. De spiller til daglig i den finske toppserien. 

– Det var en god test for guttene, og vi fikk kjørt oss i perioder. Men laget fikk også vist seg frem i deler av kampen, og vist at det er mye potensial i spillerne våre, sier Karadas. 

Nå er seriestart under én måned unna, og Brann 2 har to treningskamper igjen. Forrige fredag slo de Bjarg 3–0 i sesongens tredje siste treningskamp etter scoringer av Mikal Berg Kvinge, Martin Ljunggren og Julian Træet.   

G19 - nasjonal serie: 

Branns G19-laget spilte sin fjerde kamp i den nasjonale serien i uken som gikk. Turen gikk til Sogndal, og Brann vant 3–0. Med to kamper igjen av gruppespillet ligger Brann på andreplass, bak Viking. Sogndal og Haugesund ligger på plassene bak. 

– Guttene våre leverte en veldig overbevisende prestasjon mot et sterkt Sogndal-lag med mange gode spillere. Vi skapte mye og slapp til lite, sier kampleder for G19-laget, Brede Skahjem Tokvam. 

Her er kampfakta og høydepunkter fra Sogndal–Brann: 

Sogndal–Brann 0–3 (0–2)

G19, nasjonal serie.

Mål: 
0–1 25.min: David Steinegger (Målgivende Martin Ljunggren)
0–2 38.min: Julian Træet (Målgivende Julian Lægreid)
0–3 63.min: Julian Træet (Målgivende Julian Lægreid)

G15 - elitetiltak:

Branns G15-lag var nylig i Skien på et Elitetiltak, der de fikk målt krefter mot flere av de beste spillerne i landet i sin aldersklasse. 

Brann spilte fire kamper og møtte Sandefjord, Vålerenga, Start og Jerv. 

Mot Jerv ble det seier 1–0, mot Sandefjord ble det uavgjort 1–1 og i kampene mot Start og Vålerenga tapte de knepent med ett mål. 

G15 169.jpg
Lagbilde av G15 fra elitetiltaket i Skien.

Brann-spillere på landslag: 

U20: David Møller Wolfe. Møter Italia og Romani i privatlandskamper i Stavanger. 

U19: Isak Tomar Hjorteseth og Niklas Jensen Wassberg. Spiller eliterunde i EM-kvalifiseringen. Møter Romania, Frankrike og Nord-Irland, gruppevinneren kommer til sommerens EM. 

U18: Rasmus Holten. Spiller firenasjonersturnering på Marbella mot Danmark, Sverige og Tsjekkia. Holten kan få sin landslagsdebut. 

U17: William Kvale. Spiller eliterunden i kvalifiseringen til U17-EM mot Kroatia, Slovenia og Belgia. Gruppevinnerne og det to sju beste toerne går til EM i Ungarn i mai og juni. 

 

Annonse fra Eliteserien: