Akademiet-trenere på nye avtaler

Fire viktige avtaler for de neste sesongene er på plass på Brann-Akademiet.

Annonse:

Det er Tarjei Mork Øren, Brede Skahjem Tokvam, David Eklund og Magni Fannberg som nå har skrevet avtaler ut 2021.

Fannberg er faglig leder for Brann-Akademiet og glad for å fortsette med dette teamet.

- Vi har hatt en forandrings- og utviklingsprosess. Alle tre har hatt ledende roller i denne prosessen, og derfor er det viktig for oss å ha dem med videre, forteller Fannberg.

- Bærer logoen med respekt

Brede Tokvam har vært trener for Brann 2 sammen med Morten Kalvenes, mens Tarjei Mork Øren og David Eklund er henholdsvis trener og spillerkoordinator på G1-laget. De er alle glade for tilliten klubben viser og motiverte til å fortsette arbeidet de har startet.

- Det er smigrende og kjekt å få lov til å være med i fortsettelsen av noe veldig spennende. Akademiet blir bare bedre og bedre, og det er utrolig kjekt å få lov til å bygge videre på det gode arbeidet som har blitt gjort de siste årene, forteller Øren.

Eklund er enig:

- Jeg er fremfor alt glad og stolt. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å bære klubblogoen med respekt, sier han.

Kontraktene er ikke bare viktige for trenerne, men også for spillerne. Det å jobbe over lengre tid med de samme trenerne gir en trygghet og stabilitet i en hverdag som ellers kan være ganske kaotisk.

- At det ikke er for mange fjes og for store forandringer i hverdagen til ungdommer, hvor det er nok som forandrer seg i livene deres, betyr nok ganske mye. Det at noen ting er faste og de har personer de kjenner og er trygge på, det tror jeg er viktig når de skal nå målene sine, mener Tokvam.

Han understreker også det gode miljøet de har på avdelingen. Alle er gode venner, men flinke til å utfordre hverandre og ikke bli for trygge og komfortable.

- Det er gode relasjoner, bra stemning og folk er trygge på hverandre. Samtidig er det viktig at denne tryggheten ikke gir en komfortfølelse, at vi pusher hele tiden, forteller Tokvam.

- Vi vil utvikle alle spillerne som er her til å bli det beste de kan bli. Alle kan ikke bli A-lagsspillere, men de kan bli gode OBOS-spillere eller fremtidige trenere, legger han til.

Ros fra sportssjefen

Sportssjef Rune Soltvedt er glad for at både Magni Fannberg og viktige personer i teamet hans er med videre:

- For klubben er det veldig viktig å få med oss Magni og teamet hans videre. Det er gjort et godt stykke arbeid med å profesjonalisere akademiet vårt de siste årene, og vi håper det gjenspeiler seg ved at vi klarer å utvikle unge spillere til høyest mulig nivå de neste årene, sier han.

Soltvedt roser Fannberg for stegene som er tatt:

- Magni har hatt en veldig sentral del i dette arbeidet, og hans kunnskap og kompetanse har hatt stor betydning for klubbens akademi siden han kom hit. Derfor er det veldig bra at han har signert en lengre avtale med oss, fortsetter sportssjefen.

Brann-Akademiet kan vise til at 13 unge spillere har vært de aldersbestemte landslagene i år. Bare ett lag i Norge har flere.

På bildet øverst ser vi David Eklund (t.v.), Tarjei Mork Øren og Brede Skahjem Tokvam.

Annonse fra Eliteserien: