Aalesund tok ledelsen, men Brann fikk med seg poeng

Etter tre kamper på åtte dager er Brann fremdeles ubeseiret etter 2–2 borte mot Aalesund.

Branns første sjanse kom etter ni minutter. Etter flere cornere på rad havnet ballen hos Daouda Bamba på bakerste stolpe. Han prøvde seg på et brassespark, men forsøket gikk like utenfor.

Like etter at kvarteret var passert hadde Brann en ball i mål etter et hjørnespark. Bismar Acosta satte inn en retur fra Aalesunds keeper, men det ble dømt frispark til Aalesund.

Etter en halvtime var det Aalesund som tok ledelsen. Brann mistet ballen på vei fremover og Aalesund satte fart i angrep. Den første avslutningen fikk Ahamada avverget, men Aalesund vant returen. Den endte hos Niklas Castro som avsluttet opp i nettaket og over Ahamada til 1–0 for Aalesund.

Etter scoringen var det Brann som hadde ballen mest, men det endte bare med halvsjanser før hvilen. Aalesund gikk til pause med 1–0-ledelse.

Dobbel Bamba

I pausen gjorde Brann et bytte. Kristoffer Barmen kom inn for Amer Ordagic, og allerede etter tre minutter på banen var han nære på å score. Aalesund sitt forsvar klarert rett i Barmen på 16-meteren, og ballen var på vei inn i målet til Aalesund, men tverrliggeren stoppet scoring.

Etter 53 minutter var lagene like langt. Petter Strand kom nedover høyresiden og innlegget fant låret til Bamba. Med låret satte han ballen i nettaket til 1–1!

Seks minutter senere dukket Bamba opp igjen. Aalesund rotet det til i eget forsvar og lobbet ballen over egen keeper. Den plukket Bamba opp, og etter å først ha skutt i blokkeringen pirket han inn returen til 2–1.

Etter 73 minutter var lagene like langt igjen. Fridjonsson ble spilt inn bak Brann sine stoppere, og selv om Ahamada var på ballen satte Aalesund inn utligningen.

De neste minuttene var det mye frem og tilbake. Hustad kom innpå og fikk en god sjanse da han fikk god plass på en corner. Pedersen hadde et frispark som ble blokket, og Aalesund hadde en farlig kontring.

Til tross for at Brann presset på for scoring i sluttminuttene klarte Aalesund å stå i mot. Kampen endte 2–2.

Neste kamp er allerede på søndag. Da kommer Rosenborg på besøk til Stadion og kampen ser du på Eurosport Norge og Dplay fra klokken 20.00.

Kampfakta

Aalesund – Brann 2-2 (1-0)

Color Line stadion. Eliteserien fotball, menn. 3. runde. 200 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget. Gult kort: Ståle Stålinho Sæthre, Izu Uzochukwu, Niklas Castro, Aalesund. Vegard Forren, Brann.

Mål: 1-0 Niklas Castro (30), 1-1 Daouda Bamba (53), 1-2 Bamba (59), 2-2 Hólmbert Fridjónsson (72).

Aalesund (3-4-3): Andreas Lie – Jonas Grønner, Daníel Leó Grétarsson, Daan Klinkenberg (Oddbjørn Lie fra 69.) – Jørgen Hatlehol, Ståle Stålinho Sæthre, Peter Orry Larsen (Izu Uzochukwu fra 63.), Shaquill Sno (David Kristjan Olafsson fra 69.) – Niklas Castro, Sigurd Haugen, Simen Bolkan Nordli (Hólmbert Fridjónsson fra 62.).

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Petter Strand, Vegard Forren (Ole Martin Kolskogen fra 74.), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Amer Ordagic (Kristoffer Barmen fra 46.), Daniel Pedersen, Fredrik Haugen (Thomas Grøgaard fra 67.) – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 73.), Robert Taylor (Gilli Rolantsson fra 88.).