60 magiske sekunder sikret seieren på Lerkendal

Knallskudd fra Robert Taylor og Sander Svendsen, og Daouda Bamba alene med keeper, sørget for en 3–2-seier på Lerkendal.

Rosenborg startet best, og hadde en ball i nettet som ble annullert for offside. Men så snudde kampen:

I løpet av det som ble 60 magiske sekunder for Brann. Først dundret Robert Taylor til fra 25 meter og rett i nettet til 1–0 i det 22. minutt. Nøyaktig 60 sekunder senere sto det 2–0. Rosenborg slo en stygg pasning tilbaket mot eget forsvar som Daouda Bamba plukket opp og kom alene med keeper. Der gjorde spissen ingen feil og Brann ledet 2–0.

Etter scoringene la Brann seg dypere i banen og Rosenborg styrte det meste av banespillet, mens Brann kontret da de fikk muligheten. Det blie ikke flere mål i den første omgangen, og lagene gikk til pause med en 2–0-ledelse til Brann.

Og etter pause gikk Brann rett i angrep igjen. Kristoffer Barmen lurte vekk et par RBK-spillere, slo ballen hardt i leggen til Thomas Grøgaard og returen havnet hos Sanders Svendsen. Fra 18 meter banket han inn sitt første Brann-mål og Brann ledet 3–0 etter 47 minutter!

Etter Brann sin tredje scoring bølget det frem og tilbake, men ingen av lagene skapte de største sjansene. På det RBK skapte hadde forsvaret og Håkon Opdal god kontroll.

Før etter 81. minutter. Da rullet Rosenborg fint opp på sin høyreside, og et innlegg traff Kristoffer Zachariassen som headet ballen i mål. På overtid presset Rosenborg på, og så headet Hólmar Örn Eyjólfsson ballen i mål noen minutter på overtid. Likevel sto Brann i mot og sikret en etterlengtet seier.

Sist Brann vant en kamp var for 92 dager siden da Stabæk ble slått 2–0 den 24. august.

Rosenborg - Brann 2–3 (0–2)

25. serierunde. Eliteserien. Lerkendal Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Petter Strand, Robert Taylor, Brann.