Klar for playoff til Champions League

Vi é på vei til Champions League! Brann vant gruppefinalen mot Anderlecht og er nå én dobbeltkamp unna gruppespillet.

Gu' kor herlig! Brann-fotball i Europa kan vi bli vant til. De belgiske seriemesterne hadde lite å stille opp med mot Brann. Høyt press var åpenbart en del av planen til Martin Ho, og det hadde Anderlecht store problemer med å håndtere. I et forsøk på å spille seg ut bakfra serverte de heller ballen i fanget til Amalie Eikeland, som dessverre satte ballen utenfor. Stor sjanse!

Brann rullet opp angrep etter angrep utover i kampen. Marit Bratberg Lund så ut til å trives godt på venstresiden, der hun etter 20 minutter slo en nydelig tunnel på Anderlecht-backen før hun ble hindret på ulovlig vis. Frisparket ble slått lurt inn i feltet av Justine Kielland. Der klarte ikke keeper å få kontroll på ballen, så Karoline Haugland slengte seg inn og kriget den i mål. 1-0 til Brann!

Like før en halvtime var spilt kontret Brann inn 2-0. Ballen ble spilt opp på Amalie Eikeland, som fikk snudd seg og spilt en strålende gjennombruddspasning til Larissa Crummer. Alene med keeper satte hun ballen rolig og kontrollert ned i hjørnet.

Før pause kunne Brann ha konkludert en glimrende omgang med å sette inn 3-0. Cecilie Kvamme var på farten nedover høyrekanten og slo ballen inn til Maria Brochmann i feltet. Hun knuste forsvareren i hodeduellen, men headingen gikk uheldigvis over mål. Brann kunne likevel gå til pause med en solid ledelse!

Andre omgang inneholdt færre målsjanser enn den første. Anderlecht sin heading like over mål etter en time var det nærmeste belgierne kom scoring. Brann hadde full kontroll, og seks minutter før slutt satte Amalie Eikeland inn 3-0. Det ble også sluttresultatet, Brann vant gruppefinalen!

Nå gjenstår det altså kun playoff (hjemme- og bortekamp) mot en annen gruppevinner før Brann er i gruppespillet i Champions League. For en tid å være Brann-supporter!

Husk også å kjøpe billetter til neste kamp på Stemmemyren! Stabæk er motstander. Billetter finner du her.

Kampfakta:
Anderlecht–Brann 0–3 (0–2)

Mål:
0–1: Karoline Haugland (21.)
0–2: Larissa Crummer (27.)
0–3: Amalie Eikeland (84.)

Champions League, kvalifisering. Stadion Gis Katowice. Dommer: Anastasiya Romanyuk. Gult kort: Laura Deloose, Amelie Delabre, Anderlecht. Karoline Haugland, Brann.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Cecilie Redisch Kvamme, Justine Kielland (Rikke Nygard fra 77.), Karoline Haugland (Nora Eide Lie fra 63.), Marit Bratberg Lund – Larissa Crummer (Johanna Renmark fra 87.), Maria Brochmann (Rakel Engesvik fra 77.), Amalie Eikeland (Tomine Svendheim fra 87.).