Før kampen: Brann–Stabæk

Brann møter Stabæk i Toppseriens 20. serierunde. Kampen har avspark onsdag 13. september klokken 17:45 og sendes på TV 2 Play.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen, Bildbyrån

Brann er i form! Etter en nydelig uke i Polen skal Brann hjem igjen til Stemmemyren for å ta tre poeng i Toppserien. Motstander er tabellnabo og fjorårets cupfinale-motstander Stabæk. Med seier kan luken opp til LSK på medaljeplass minskes. Med tap vil Stabæk puste oss i nakken.

Laget fra Bærum har nemlig tatt poeng i fire av de fem siste kampene i Toppserien. Deres forrige besøk i Bergen endte med tre poeng, da Åsane ble slått 3–1 på Åsane Arena i sommer. Siden har de spilt uavgjort mot Avaldsnes og Lyn, før det ble stortap hjemme mot Rosenborg forrige runde.

Grunnen til at de ikke har vunnet siden møtet med Åsane er kanskje at Justine Kielland har meldt overgang til Brann. Hennes siste kamp for Stabæk var nemlig i seieren deres mot Åsane. På onsdag møter hun sine gamle lagvenninner i sin første kamp på Stemmemyren.

Der kan hun bidra til at Brann fortsetter den gode formen de har vist de siste ukene. Siden Martin Ho tok over som hovedtrener har Brann vunnet fire kamper uten å slippe inn mål. I Toppserien ble det seier mot Lyn og Åsane, og i Champions League vant Brann komfortabelt mot seriemesterne fra Bulgaria og Belgia. Cupsmellen mot LSK midt inni der har vi allerede glemt.

Dette er det tredje møtet med Stabæk i år. På bortebane spilte Brann en god kamp og vant 3–1 etter mål fra Rikke Nygard og Cecilie Kvamme. På hjemmebane gikk det ikke like bra. Ingen av lagene fikk ballen i mål og dermed endte det med poengdeling.

Fortsetter Brann superformen på onsdag? Scorer Justine Kielland mot gamleklubben? Få med deg kampen på Stemmemyren onsdag klokken 17.45! Billetter finner du her.

Brannbutikken er også på plass med gode kamptilbud!

Siste fem hjemmekamper mot Stabæk:

  • 2023: Brann 0-0 Stabæk
  • 2022: Brann 3–0 Stabæk (sluttspill)
  • 2022: Brann 1–1 Stabæk (grunnspill)
  • 2021: Sandviken 3–0 Stabæk 
  • 2019: Sandviken 3–0 Stabæk
Annonse fra Eliteserien: