2-0-seier i serieåpningen

Scoringer av Steffen Lie Skålevik og Vito Wormgoor sørget for rød jubel i årets første seriekamp.

Det første kvarteret av kampen var stillingskrig mellom et svært lavtliggende bortelag og Brann som tross mye ballinnehav ikke skapte særlig med muligheter. Så skulle det smelle.

I det 18. minutt stjal Fredrik Haugen ballen fra Glimts venstreback Fredrik Bjørkan langt inne i bortelagets banehalvdel. Haugen fyrte av et kanonskudd som Glimts keeper Zoran Popovic reddet mesterlig.

Men på returen var Steffen Lie Skålevik på plass og skjøt ballen via bakken og over keeper. 1-0 til Brann!

Brann-ledelse til tross, Glimt fortsatte med å ligge lavt i påvente av kontringsmuligheter. Det fikk de i det 34. minutt. Et tilsynelatende ufarlig gjennomspill sendte Trond Olsen helt gjennom. Han rundet Samuel Sahin-Radlinger i Brann-målet, men vinkelen ble for spiss for veteranen. Avslutningen gikk i nettveggen.

Straffescoring og 2-0

Kampbildet endret seg ikke utover 1. omgangen. Brann hadde mye ball, men Glimt var ikke ufarlige på kontringene. I det 40. minutt ble Gilli Rolantsson spilt gjennom av Fredrik Haugen. Den raske færøyingen rundet av keeper og ble felt.

En sjelden straffe ble tildelt Brann. Kaptein Vito Wormgoor tok ansvar og ekspederte straffesparket utagbart i mål.

Lagene gikk til pause med 2-0 til Brann. Selv om Glimt hadde sine små farligheter, var det lite å si på at Brann ledet kampen.

Kjelsrud Johansen-debut

Kristoffer Barmen måtte ut i pausen som følge av siste dagers sykdom. Nykommer Henrik Kjelsrud Johansen fikk da sin debut som erstatter.

Brann fortsatte med sitt høye press i starten av 2. omgang. I det 61. minutt fikk Brann en dobbelsjanse etter en fin kontring. Både Gilbert Koomson og Rolantsson fikk prøve seg uten at avslutningene resulterte i mål.

Så begynte nordlendingene å sette opp presset. Det resulterte i en gedigen sjanse i det 71. minutt da innbytter Jens Petter Hauge skjøt ballen knallhardt i stolpen. Fire minutter senere var osingen Vegard Leikvoll Moberg frempå, men avslutningen gikk til side for mål.

Kampen ebbet ut i en relativt trygg 2-0-seier for Brann i serieåpningen.

Brann - Bodø/Glimt 2-0 (2-0)

2. serierunde Eliteserien. Stadion. 8447 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger  IL. Gult kort: Zoran Popovic og Vegard Leikvoll Moberg (Bodø/Glimt),

1-0: Steffen Lie Skålevik (18.)
2-0: Vito Wormgoor (str. 42.)

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Azar Karadas fra 87.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Henrik Kjelsrud Johansen fra 46.) - Gilbert Koomson (Kasper Skaanes fra 73.), Steffen Lie Skålevik, Gilli Rólantsson.

Bodø/Glimt (4-3-3): Zoran Popovic - Thomas Jacobsen (Geir André Herrem fra 85.), Martin Bjørnbak, Brede Moe, Fredrik Bjørkan - Vegard Leikvoll Moberg, José Angel, Ulrik Saltnes - Amor Layoni (Jens Petter Hauge fra 64.), Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen (Thomas Drage fra 56.).