– Vi skal snu dette sammen

Etter en grundig evaluering av 2019-sesongen besluttet styret i Brann at Lars Arne Nilsen fortsatt skal være trener i 2020. – Aldri vært så motivert og kamplysten i mitt liv som nå, sier Nilsen.

Annonse:

Torsdag var Brann-styret samlet på Stadion, der de blant annet diskuterte trenerspørsmålet i klubben. 

Etter avsluttet sesong satt alle spillerne seg ned og snakket sammen om hva som har gått galt. Det samme har trenerteamet og sportssjef gjort, og alle spillerne har hatt en-til-en-samtaler med hovedtreneren.

– Vi er fornøyd med at den sportslig avdelingen og administrasjonen har tatt de skuffende sportslige resultatene på alvor. Evalueringen som er gjennomført er grundig og peker på flere utbedringsområder. Det har vært ærlige tilbakemeldinger fra både spillere, trenerteam og sportssjef. Vi er optimistiske med tanke på 2020-sesongen og har full tiltro til at nåværende team skal løfte Brann tilbake i toppen av norsk fotball, sier styreleder Eivind Lunde.

– Motivert

I sin tid som Brann-trener har Lars Arne Nilsen tatt Brann opp igjen til Eliteserien, tatt sølv, en femteplass og bronse, før årets 9. plass.

– I år har vi møtt motgang. Jeg er glad for at vi har bestemt oss for å snu dette sammen. Jeg har aldri vært så motivert og kamplysten i mitt liv som nå. Samtalene jeg har hatt med spillerne ga meg de svarene jeg trengte. Vi skal gi Bergen og Brann-supporterne et fotballag å være stolt av igjen, sier Nilsen.

Etter pressekonferansen snakket treneren engasjert med de fremmøtte fra media om at kluben skal reise seg igjen og samle Bergen på Stadion neste sesong. I tillegg snakket han varmt om de unge spillerne som har fått sjansen i Eliteserien i år, og om deres utvikling. 

Evalueringen som er gjort etter sesongen har vært ledet av sportssjef Rune Soltvedt.

– Jeg har prøvd å gi en objektiv og faktabasert evaluering til styret. Jeg har vært tydelig på at vi har en trener som har levert gode resultater over flere år. I fellesskap er vi flere som må ta ansvar for at det ikke gikk som ønsket denne sesongen. Nå skal vi jobbe knallhardt sammen inn mot neste sesong, sier Soltvedt.

Spesielt høstsesongen har vært tøff for Brann denne sesongen. Nå starter arbeidet med å gjøre Brann til et topplag igjen i 2020 og vinne tilbake publikum, sier daglig leder, Vibeke Johannesen.  

–  Vi har allerede startet arbeidet. Vi har lært utrolig mye denne sesongen, og nå gleder vi oss til å ta fatt på et nytt år. Brann har opplevd motgang før, og ingenting smaker bedre enn å slå tilbake. At så mange fra media brukte hele torsdagen på Stadion sier mye om interessen rundt klubben. Den entusiasmen skal vi bygge videre på, og vi forstår at det er flere meninger om valget vi har tatt. Men sammen med supporterne våre skal vi reise oss igjen og skape flere fantastiske øyeblikk på Stadion, sier Johannesen.  

Annonse fra Eliteserien: