– Ingen enkeltpersoner har betydd mer for supporterkulturen

Artisten Ove Thue døde onsdag, 70 år gammel.

Annonse:

– En legende har gått bort. Han har betydd utrolig mye for både Bergen og Brann gjennom flere tiår. Det var trist å få beskjed om hans bortgang, men vi skal hylle hans minne ved å fortsette å synge sangene hans på Stadion til evig tid, sier konstituert daglig leder i Brann, Therese Andvik Rygg. 

Thue har skrevet og fremført flere låter om Brann, fra de første rundt midten av 1970-tallet. Blant de mest kjente er  «Vi e' de beste» og «Byen e' Bergen», som fortsatt spilles på Stadion flere tiår etter at låtene ble gitt ut. Thue har også skrevet flere cupfinalelåter. 

Nåværende assistenttrener i Brann, Erik Huseklepp, har 308 kamper som spiller for klubben. Ove Thue skrev også en egen sang om Huseklepp, som ble gitt ut i en periode av karrieren til kantspilleren der han ikke var fast i startelleveren. 

– Han har betydd enormt mye for Brann med alle sine sanger, og han er en viktig mann i Brann-historien. Han er også ekstra spesiell for meg, for han laget en sang som illustrerte min situasjon i 2007-sesongen. Dette er en trist dag. Han har betydd mye for alle som er glade i Brann, sier Huseklepp. 

Bataljonen-leder, Erlend Vågane, minnes Ove Thue slik: 

– Det er nok ingen enkeltpersoner som har betydd mer for supporterkulturen og sangtradisjonen rundt klubben enn Ove Thue. De fantastiske sangene hans handler ikke bare om Brann, de ER Brann!

Annonse fra Eliteserien: