– Har godt av en ferie nå

Fredag hadde Brann-spillerne sin siste fellestrening for året. Trener Eirik Horneland oppsummerer de siste ukene, forteller hvorfor ferien er kjærkommen og ser frem mot 2023.

Annonse:
  • Foto: Vegard Grøtt/Bildebyrån. 

– Hvordan har det vært å ha treninger disse ukene etter sesongstart? 

– Det har gått overraskende fint. Guttene har trent variert, og vi har prøvd å ha motiverende dager med greit innhold, sier Eirik Horneland. 

– Dette blir den første skikkelige ferien på noen år, hvordan blir det? 

– Jeg tror det blir godt for alle som har vært en del av norsk fotball de siste sesongene. Det har vært spill til langt ut i desember og veldig korte pauser. Jeg tror folk trenger et avbrekk der de får mer tid med familie og venner nå i ferien. Samtidig skal de holde seg i bra form så de er klar for januar. 

– Hva får spillerne med seg inn i ferien? 

– Alle får med egentreningsprogram, med en klar oppfordring om å spille mye fotball. Samt løpe og gå i gymmen. Vi har mange som liker å trene, og det er veldig bra som trener. Man er prisgitt det som trener, å ha spillere som liker å trene og være i utvikling. 

– En lang og god sesong er over. Hva sitter du igjen med etter året som har gått? 

– Et opprykk, en bra stabil prestasjon gjennom seriesesongen. Laget har utviklet seg, og enkeltspillere har også hatt fin utvikling. Det samme har kollektivet. Det har vært god stemning hele veien, og det har vært en enorm støtte fra tribunen gjennom hele året. Det har vært viktig for at vi klarte å holde tempoet oppe helt inn, i en sesong som var avgjort tidlig i september. Vi har likevel klart å holde energien oppe hele veien, og der har samspillet med supporterne vært viktig. 

– Hva betyr støtten fra supporterne? 

– Vi er til for supporterne. Alt vi holder på med er for å begeistre og at de som følger oss skal få gode stunder. De beste stundene skaper man sammen med andre, og hvis vi får bra med folk på tribunene her neste år kan vi skape flotte øyeblikk sammen. Brann er et samlingspunkt både i gode og dårlige stunder, men vi håper å skape mange gode stunder neste år. Vi er ambisiøse før sesongen, og ønsker å markere oss. 

– Avslutningsvis, hva skal du selv i ferien? 

– Jeg skal på ferie sammen med konen for første gang siden 2007. Så skal jeg være tett på familien, for jeg har vært mye borte fra dem over flere år. 

Bli med i 2023 med partoutkort på Stadion. Kjøp her allerede nå. Spillerne starter oppkjøringen mandag 9. januar med fellestreninger igjen. Før de tid kommer spillplanen for neste års kamper, samt Branns plan for sesongoppkjøringen på brann.no.

Annonse fra Eliteserien: