– Det har vært en ære å få jobbe for Sportsklubben Brann

Rune Soltvedt oppsummerer sine 15 år i Brann som en livsstil, og at han har gledet seg til å gå på jobb hver eneste dag.

Annonse:

Mandag denne uken ble det klart at Brann og Rune Soltvedt er enige om en sluttavtale, og at Soltvedt fratrer sin stilling som sportssjef fra 1. mars. Det er førstkommende mandag, men Soltvedt hadde sin siste dag på Stadion mandag denne uken. 

I den anledning er det tid for å oppsummere Soltvedt sin tid i Brann. 

Han begynte som trener for guttelaget til Brann tilbake i 2005. Han ble fast ansatt i utviklingsavdelingen i 2007, og han hadde ansvaret for G16-laget som ble Norgesmester i 2010.

Soltvedt ble utviklingssjef i 2012 og i 2014 ble G19-laget til Brann Norgesmester. Han ble konstituert som sportssjef i desember 2014 før han fikk jobben på permanent basis i juni 2015, frem til 1. mars 2021. 

– Det har vært en utrolig gøy jobb, men og en av de mest spesielle jobbene man kan ha. Det er stor medieoppmerksomhet rundt både Brann og sportssjefsrollen. Jeg ante ikke hva jeg gikk til da jeg sa ja til stillingen, men jeg er utrolig glad for det jeg har fått være med på, sier Soltvedt. 

Opprykket

Gjennom seks år som sportssjef har det vært både opp- og nedturer. Det har blitt opprykk til Eliteserien, samt både sølv og bronsemedalje i serien. På spørsmål om hvilket øyeblikk eller enkeltepisode han setter høyest sliter han med å velge. Da Soltvedt kom inn i sportssjefstolen i desember 2014 hadde Brann akkurat rykket ned til OBOS-ligaen. 

– Det er umulig å velge ett, men opprykket var utrolig viktig, så jeg setter det fremfor medaljer og spill i Europa. Det hadde en enorm betydning for klubben, og konsekvensene av å ikke klare det på første forsøk får vi heldigvis aldri vite, sier Soltvedt. 

Og legger til: 

– Jeg har også som sportssjef fått være med å slå Rosenborg på Lerkendal to ganger. Det er stort, og spesielt i 2018. Da føltes det som om det bare var Brann-supportere på Lerkendal. Det var mektig. 

Ferjeturene og supporterne

Forholdet til supporterne er noe han trekker frem flere ganger. 

– Det er alltid spesielt å spill på Stadion med masse tilskuere på tribunen. Men supporterne har også vært helt fantastiske på bortebane. Det hadde enorm betydning både for spillerne og oss rundt laget. 

Og så var det disse ferjeturene da. 

– Det begynte vel med at vi snudde fra 0–2 til 3–2 borte mot Sogndal i 2017. Den ferjeturen hjem igjen sammen med supporterne var helt fantastisk. Og så har det vært mange flotte turer etter borteseiere i Haugesund. Det er disse øyeblikkene som har drevet oss, og gjort at vi har jobbet knallhardt når det har vært nedturer, for å skape slike øyeblikk for supporterne igjen, sier Soltvedt. 

Takknemlig 

Gjennom sine år som sportssjef har Soltvedt vært med på å hente mange spillere til Brann, og det er spesielt en signering han husker ekstra godt. 

– For meg har det vært en glede å signere alle de spillerne jeg har signert på vegne av Brann i  disse årene, men det å hente Håkon Opdal tilbake til Brann var spesielt, med alt han har bidratt med for klubben. Han er både serie- og cupmester. Det er det ikke mange som er. Og så er jeg veldig glad for at vi har fått signert mange unge spillere det siste året, det vil klubben nyte godt av i mange år fremover, både sportslig og økonomisk. 

håkon opdal signerer 2

Mandag denne uke tok Soltvedt farvel med kolleger, spillere og støtteappratet. 

– Jeg vil takke alle ansatte, styret, Vibeke som jeg har jobbet tett med i alle år, spillerne, støtteapparatet, alle som bidrar til klubben, både frivillige og supportere, og alle som er glade i Brann. Det har vært en ære å få jobbe for SK Brann, sier Soltvedt. 

– Jeg og Rune har vært kolleger i 15 år, og det å jobbe i Brann er langt mer enn en arbeidsplass. Det er store høydepunkter, dype daler og aldri en kjedelig dag. Det er en livsstil. Jeg og Rune kom inn som daglig leder og sportssjef samtidig og har jobbet utrolig tett sammen fra OBOS-sesongen i 2015 og frem til nå. Rune har for meg alltid vært en god kollega, som jeg har kunnet stole på og jeg vil savne personen Rune på Stadion. Den siste tiden har han satt sammen et veldig sterkt team på hele avdeling sport, både i Akademiet og rundt A-laget. Han har også signert lengre kontrakter med mange unge spennende spillere. Rune har satt klubben først i mange år nå, og jobbet målrettet og offensivt for at klubben stadig skal utvikle seg og bli bedre. Likevel ble vi gjennom samtaler enige om at tiden nå var inne for å avslutte arbeidsforholdet. Jeg ønsker han alt godt i tiden fremover, og jeg er sikker på at han vil få med seg kampene fra tribuneplass når det åpner opp igjen, sier daglig leder, Vibeke Johannesen.   

Siden pressekonferansen på mandag der det bli offentliggjort at Soltvedt var ferdig i Brann, har ikke telefonen hans stått stille. 

– Jeg har fått så utrolig mange flotte meldinger, fra allslags folk. Det setter jeg enormt stor pris på, sier han. 

Hva fremtiden bringer har han ennå ikke tenkt for mye på. 

– Nå skal jeg ta litt fri og ta en pust i bakken. Jobben som sportssjef i Brann er ikke en 9-16 jobb, det går i ett hele døgnet og jeg husker ikke sist jeg hadde en lengre ferie. Så om man liker fritid og ferier, bør man ikke søke på denne jobben, sier Soltvedt, og ler rått. 

Annonse fra Eliteserien: