– Det er i motgang laget trenger oss mest

Erik Djupvik (23) er en av de mange Brann-supporterne som reiser land og strand rundt for å støtte laget. Mandag mot Bodø/Glimt er intet unntak.

Annonse:

– Det er i motgang laget trenger supporterne mest. Hvis vi viser at vi ikke gir oss, selv om det butter litt imot, så tror jeg spillerne ser det. Jeg håper jo det gir de litt ekstra motivasjon, sier 23-åringen Erik Djupvik fra Lysefjorden i Fana. 

Denne sesongen har han vært på alle hjemmekampene i serien, og de alle fleste bortekampene. 

  • På bildet i toppen er Erik mannen i midten av bildet, med rødt/hvit skjer og solbriller. 

Opplever nye plasser

Djupvik går som mange andre i kategorien «supersupporter». Stiller på hver hjemmekamp, synger høyt og reiser på alt av bortekamper, så lenge det passer inn i timeplanen. 

Han begynte å gå på Stadion i 2006, og skaffet seg partourkort i 2014. Året etter begynte han å reise på noen bortekamper, og med årene har det bare blitt flere og flere. 

– Jeg elsker fotball, jeg elsker Brann og Bergen, og jeg elsker stemningen og folkene, sier Djupvik. 

Før de siste fem serierundene ligger Brann på sjetteplass og resultatene i de siste kampene har ikke levd opp til forventningene, verken til Brann eller supporterne. 

– Laget trenger støtten fra tribunen aller mest i motgang. Man kan mene det man vil om resultater, spillere, trenere og så videre, men alle som er glad i Brann er ihvertfall enige om én ting, og det er at vi vil vinne kamper. Så still opp på stadion, gi guttene utpå banen den støtten de trenger, så kommer resultatene, sier Djupvik. 

Han trekker stadig frem samholdet i supportermiljøet som en viktig grunn for at han stadig reiser på kamper, uavhengig av resultat. Og nye opplevelser.  

– Jeg hadde nok aldri opplevd Ružomberok i Slovakia, eller 4 grader og sidelengsregn i Kristiansund, hadde det ikke vært for Brann.

Kampen mot Bodø/Glimt spilles mandag 28. oktober klokken 19.00 og billetter får du her. 

På vei til bortekampen på Lerkendal i september i år.

 

Annonse fra Eliteserien: