Æresmedlem Odd Ove Oppedal er død

Branns æresmedlem Odd Ove Oppedal er død. Han ble 81 år gammel.

Annonse:

Oppedal var bergenser og gikk gradene på klubbens aldersbestemte lag. Han var kaptein på juniorlaget som ble norgesmester i 1954 og fikk 175 obligatoriske kamper på A-laget.

Han ble seriemester i 1961/62, da han var lagets kaptein, og i 1963. Han ble beskrevet som en spiller med en klok fotballhjerne. Oppedal begynte karrieren i løperrekken, som det het, men ble etter hvert midtbanespiller. Han var en typisk tilrettelegger.

Utnevnt til æresmedlem

Brann-karrieren på A-lagsnivå strakte seg fra 1953 til 1964. Dessverre pådro han seg flere vonde skader og måtte gi seg på toppnivå bare 28 år gammel. Da hadde han rukket å få én landskamp for Norge. Han spilte også på Norges militære VM-lag.

Oppedal var initiativtaker til etablering av Branns supporter Club, medlem av fotballstyret og jubileumskomiteen både i 1988 og 2008.

For sin lange og gode innsats for Brann ble Oppedal utnevnt til æresmedlem på 100-årsjubileet i 2008.

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, sier det var har vært en glede å ha Odd OOppedal som en trofast besøkende og medhjelper på Stadion.

- Odd var engasjert i Brann i mange, mange år etter fotballkarrieren tok slutt. Han bidro på flere områder, og ikke minst var han en interessant person å diskutere fotball og klubbdrift med. Alltid oppdatert, nysgjerrig og med Branns beste i tankene, skryter Johannesen.

Annonse fra Eliteserien: