- Lerøy har vært en viktig signering

Sportssjef Rune Soltvedt trekker frem samarbeidet med Lerøy når han nevner årsaker til Branns fremgang.

Annonse:

Se video fra Brann-spillernes kokkekurs hos Lerøy under:


De to siste årene har fleste pilene pekt oppover for Brann. Bunnen var nådd i mai for to år siden, men deretter har det vært kontinuerlig fremgang, inkludert opprykk fra OBOS-ligaen og sølvmedaljer i Tippeligaen.

I denne perioden har Solvedt signert spillere som har forsterket laget. Men han trekker frem avtalen med Lerøy og et tilhørende fokus på kosthold blant spillerne som en annen viktig signering.

Målet er toppidrett

-  Vi staket tidlig ut en kurs der målet var å begynne med toppidrett. Vi var ærlige med oss selv og konkluderte med at vi hadde mange forbedringsområder. Kosthold var definitivt ett av disse, forklarer han.

Derfor ble det innført felles frokost for spillerne. Dessuten - i en trang økonomisk tid ble midler prioritert til å gjeninnføre ordningen med varm lunsj etter trening de fleste dagene i uken.

Vi var ærlige med oss selv og konkluderte med at vi hadde mange forbedringsområder. Kosthold var definitivt ett av disse

— Rune Soltvedt, sportssjef

- I forlengelsen av dette har vi vært på kokkekurs hos Lerøy, både med spillerne og fruene deres. Vi har også fått tilgang på gode produkter fra Lerøy til måltidene her på Stadion, forklarer sportssjefen.

Brann driver systematisk testing, noe som inkluderer veiing og måling av fettprosent for å få forsikring om at spillerne er i den rette fysiske forfatningen.

- Viktig for prestasjonene

Branns sportssjef opplever at kompetansen til Lerøy bidrar til at Brann gjør sikre og gode valg for spillerne sine:

- Nå vet vi at de spiser riktig her på Stadion. Når Lerøy i tillegg hjelper spillerne og familiene deres til å lage næringsrik og god mat hjemme, da tar vi steg innenfor ernæring, mener han. 

Hos Lerøy Seafood er man stolte over å ha bidratt til prestasjonsutviklingen på Stadion:

 - Når en storklubb som Brann peker ut kosthold som et viktig satsingsområde og benytter vår kompetanse for å utvikle seg, er vi selvsagt veldig fornøyde. Innføringen av frokost og næringsrike lunsjer etter treningene er utvilsomt gode tiltak for å kunne prestere bedre, sier Anne Hilde Midttveit, ansvarlig for kvalitet, miljø og samfunnsansvar i Lerøy Seafood.

Samarbeider om akademi også

Det er ikke bare rundt A-laget Lerøy påvirker positivt. Lerøy Brann-akademiet ble etablert i 2014. Målet med akademiet har vært å tilby ekstra treninger til motiverte spillere fra ti-tolv år i vinterperioden.

Innføringen av frokost og næringsrike lunsjer etter treningene er utvilsomt gode tiltak for å kunne prestere bedre

— Anne Hilde Midttveit, Lerøy Seafood

- Lerøy er stolt av å kunne bidra med sjømat til unge lovende fotballspillere gjennom Lerøy Brann-akademiet. Samarbeidet mellom Lerøy og Brann bidrar til økt kompetanse blant de unge i forhold til ernæring, kosthold og helse. Et riktig kosthold er viktig for å prestere i hverdagen, også på fotballbanen, påpeker Anne Hilde Midttveit hos Lerøy.

Myndighetene oppfordrer folk til å spise sjømat to-tre ganger i uken.

- Ved å tilby smakfulle sjømatløsninger til unge lovende fotballspillere har vi stor tro på at vi bidrar til å øke prestasjonene på banen, samt at vi legger grunnlaget for et bedre kosthold og et bedre livsgrunnlag for fremtiden, legger Midttveit til.

DELER KOMPETANSE: Fredrik Hald hos Lerøy Seafood kurser interesserte Brann-spillere.
Annonse fra Eliteserien: