Vil til VM som Brann-spiller

Vidar Ari Jónsson (23) har som mål å bli med sensasjonslaget Island til fotball-VM i Russland.

Brann-backen er i likhet med 330.000 andre islendinger i ekstase over at lille Island nok en gang er kvalifisert for et stort internasjonalt mesterskap.

Island var ett av 24 lag i fjorårets fotball-EM, og presterte meget bra. Det var i seg selv sensasjonelt. At nasjonen mandag kveld kvalifiserte seg for neste sommers VM-sluttspill, som ett av bare 13 lag fra Europa, var enda større.

- Målet er VM

Vidar har vært innom A-landslaget, men var ikke med i troppen mot Kosovo i den avgjørende 2-0-seieren. Han er likefullt en spiller som kan komme med i en VM-tropp dersom han får spilletid i Brann og fortsetter utviklingen.

Han er soleklar på at det er målsettingen:

- Nå skal jeg gi alt jeg kan for å bli i mitt livs form, slik at jeg blir en del av VM-troppen til Island neste sommer, forteller han til Brann.no.

Med 22 mann i en VM-tropp tror han målsettingen er realistisk:

- Muligheten er der, det handler om å utvikle seg bra og prestere for Brann, på trening og i kamp. Så håper jeg å få muligheten i treningskamper for Island etter hvert og gjøre det bra der, forteller han.

Han innrømmer at Islands prestasjon i VM-kvaliken er unik.

- Det er helt fantastisk at vårt lille land er kvalifisert for VM. En utrolig prestasjon, skryter han.

Island er med sine 330.000 innbyggere tidenes minste nasjon i et fotball-VM.

- Fikk gåsehud i sofaen

- Hva følte du da du så scenene fra Laugardalsvöllur i Reykjavik i går kveld?

- Jeg så kampen hjemme i sofaen. Det var en utrolig god følelse, forteller han.

- Jeg fikk gåsehud. Både fordi jeg er stolt av landet mitt, men også fordi jeg vet at jeg faktisk kan bli en del av dette, utdyper Brann-backen som i sommer og høst har spilt fast på et lag som kjemper om medalje i Eliteserien.

Neste oppgave for Vidar Ari Jónsson er søndagens bortekamp mot Molde i Eliteserien. Der venter blant andre landsmannen Björn Bergmann Sigurðarson, Moldes toppscorer, på motsatt banehalvdel.

- Det blir kjekt å se ham igjen, alltid gøy å møte islendinger rundt omkring. Så håper jeg vi får noe ut av kampen også, legger han til.

Så er det hjemmekamp på Stadion mot Rosenborg søndag 22. oktober klokken 20.00. Det blir en ny anledning for Vidar til å vise seg frem for landslagsledelsen og hjelpe Brann til viktige poeng.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: