Tok sin femte strake seier

Brann går til seriestart etter fem strake seirer i treningskampene. Lørdag ble Sogndal slått 1-0.

Steffen Lie Skålevik scoret kampens eneste mål ni minutter etter pause. Brann fikk frispark, og det tok Fredrik Haugen seg av. Med sin følsomme høyrefot prikket han innlegget på hodet til Lie Skålevik.

Det var spissens fjerde scoring på hans fire treningskamper og Branns femte strake seier denne vinteren.

Sogndal var nær scoring flere ganger, spesielt da Eirik Birkelund fikk en kjempesjanse mot slutten av kampen. Men Brann hadde også muligheter til å sikre 2-0, ikke minst da laget kontret på overtid. Gilli Rolantsson fant Gilbert Koomson som skjøt og bommet.

- Jeg sparer scoringene til serien begynner, lo Koomson da han ble konfrontert med missen etter kampen.

Brann byttet fem spillere fra pause og ut kampen, slik at alle utespillerne fikk spilletid. Det ble også 25 minutter på nykommer Henrik Kjelstrup Johansen som erstatter for vinterens store målscorer Steffen Lie Skålevik.

Brann serieåpner borte mot Ranheim neste lørdag. Så er det stadionåpning mot Bodø/Glimt søndag 18. mars klokken 18.00.

Sogndal - Brann 0-1 (0-0)

Sognahallen. Treningskamp. Dommer: Yngve Håkonsen, Fjøra. Tilskuere: Ca 200. Gult kort: Even Hovland, Sogndal.

0-1: Steffen Lie Skålevik (54.)

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Vidar Ari Jonsson (Ruben Kristiansen fra 46.) - Fredrik Haugen (Peter Orry Larsen fra 65.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Amer Ordagic fra 46.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelstrup Johansen fra 65.), Kasper Skaanes (Gilli Rolantsson fra 65.).

Sogndal (4-4-2): Mathias Dyngeland - Akeem Latifu, Even Hovland, Per Magnus Steiring (Ulrik Fredriksen fra 75.), Ole Martin Rindarøy (Reiss Greenidge fra 7.) - Stanisa Mandic (Joachim Soltvedt fra 62.), Eirik Birkelund, Didé Fofoana, Eirik Schulze (Lars Christian Kjemhus fra 83.) - Markus Brændsrød (Sixten Jensen fra 75.), Sigurd Haugen (Ulrik Flo fra 62.).