Til topps etter 5-0-seier

Brann vant hele 5-0 hjemme mot Stabæk og inntok tabelltoppen i Eliteserien.

SLUTT: Brann vinner hele 5-0 og går til topps på tabellen.

87. min: Brann kontrer Stabæk i senk. Ballen ender til slutt opp hos Vega som skyter ballen hardt forbi Seyouba. 5-0!

84. min: Vega med en ball i tverliggeren nå!

82. min: Hugo Vetlesen kommer inn for Tortel Lembi.

82. min: Amin Nouri skyter fra skrått hold. Like utenfor.

79. min: Ohi skyter over fra 11 meter. Ikke Stabæks dag dette.

77. min: Piotr gjør en god redning på avslutningen fra Ohi.

76. min: Kasper Skaanes fyrer av et hardt skudd. Publikum gisper. Skuddet blir blokkert.

73. min: Vega blir løpt ned bakfra. Frispark til Brann. Men først kommer Steffen Lie Skålevik inn for Jakob Orlov.

73. min: Nouri legger hardt inn fra høyre. Seyouba redder.

72. min: Braaten til Nouri og tilbake i feltet. Haugen skyter over. Klikk-klakk der.

70.min: Haugen prøver seg på et langskudd, men ballen går utenfor.

68. min: Haugen skrur corneren bak dødlinjen før den går ut i feltet. Utspill fra mål.

68. min: Braaten vinner en ny corner for Brann. Brann bytter ut Gilli Rolantsson og setter inn Deyver Vega.

67. min: Ruben Kristiansen legger inn fra venstre. Daniel Braaten header utenfor.

66. min: Piotr kaster seg fint ut i feltet og får plukket innlegget fra høyrekanten.

65. min: Det kan se ut som det er El Hadji Ba som styrer Haugens corner i eget nett. 4-0 til Brann.

64. min: Haugen finner Orlov på løp. Svensken får ikke vendt opp, men vinner en corner.

63. min: Stabæk bytter ut Hanche-Olsen og setter inn Daniel Granli.

62. min: Kristoffer Barmen skyter ballen i mål på en retur fra Gilli. Men dommeren avblåser korrekt for offside.

60. min: El Hadji Ba legger seg i feltet. Moen vinker spillet videre.

59. min: Barmen får frispark mot seg i duell med El Hadji Ba. Så ut som begge var like gode der.

58. min: Haugen trer gjennom til Braaten som blir avblåst for offside. Hårfint i så fall.

Stabæk fører kampen nå.

55. min: Stabæk trer seg igjennom 16-meteren. Brochmann fyrer løs og tverliggeren står og dirrer! Brann rydder unna til corner. Orlov header unna det påfølgende innlegget.

54. min: Haugen tar corneren, men Stabæk klarerer.

53. min: Kristiansen blir tatt, men Brann har fordel og Gilli vinner en corner. Stabæk bytter ut Njie og setter inn Nimely.

50. min: Njie ligger nede og må få tilsyn. Hinker av banen. Alex Nimely gjør seg klar.

49. min: Haugen legger inn i feltet. Stabæk klarerer frisparket.

47. min: Stabæk med frispark halvveis inn på Branns halvdel. Moe legger inn i feltet. Gilli header unna og Brann kan kontre.Moe stopper Haugen ulovlig og får gult kort. Kampens første.

46. min: Brochmann faller i feltet etter en duell med Wormgoor. Dansken blir rasende når han ikke får straffespark.

46. min: Fredrik Haugen sparker i gang 2. omgang.

PAUSE: Dommer Moen blåser til pause.

45. min: Ohi kommer nesten igjennom, men Vito får en tå på ballen. Mye nesten på Stabæk.

44. min: Stabæk prøver å komme inn igjen i kampen. Blir stoppet rundt 16-meteren.

42. min: Haugen legger frisparket mot bakre stolpe. Der stanger Bismar Acosta ballen i mål. 3-0 nå!!!

40. min: Gilli blir tatt av Hanche-Olsen, men Stabæk-spilleren får ikke gult kort. Haugen legger inn.

39. min: Amin Nouri presser Moe og snapper ballen, vender opp og skyter ballen hardt i hjørnet! Amins første Brann-scoring! 2-0

38. min: Brann kontrer, men den siste pasningen fra Kristiansen er upresis

36. min: Braaten er tøff med Skogseid og får frispark mot seg.

34. min: Stabæk prøver seg på et angrep, men løper ballen over dødlinjen.

33. min: Gilli og Ruben kombinerer fint på venstresiden. Kristiansen vinner en corner. Haugen legger inn. Seyouba bokser unna.

31. min: Jeppe Moe river ned Braaten. Klart gult kort, som ikke blir utdelt. Haugen legger inn i feltet. Stabæk header unna.

30. min: Ohi kommer seg fri i feltet, men må legge inn fra skrått hold. Der er Piotr god og får plukket innlegget foran beina på Brochmann.

26. min: Hele Stadion står og klapper. "Reis opp hvis du elsker Brann". Jeppe Moe har fått behandling for en smell.

25. min: Nytt bra angrep av Brann. Denne gangen ender det med at Gilli skyter rett på keeper.

24. min: Stabæk kontrer og Brochmann skyter fra langt hold igjen. Og som tidligere forsøk blir skuddet for svakt og enkelt for Piotr.

24. min: Braaten finter seg vei før han finner Barmen. Indreløperen skrur ballen like over mål fra 16-meterstreken.

22. min: Stabæk prøver å svare umiddelbart, men Ohis avslutning blir for svak og enkel for Piotr.

20. min: Haugen legger ut til en fremadstormende Nouri som legger inn til Braaten som tupper ballen videre i mål. 1-0!

19. min: Tonny Brochmann avslutter fra 18 meter. Litt ute av balanse og han får ikke skikkelig klem på skuddet. Enkel redning fra Piotr.

18. min: Nouri legger inn fra høyre. Orlov stusser ballen ned i feltet, men Barmen er ikke med på tanken. Så det blir med tanken.

17. min: Ohi går i offside.

* Stabæk ligger bakpå og avventer.

14. min: Brann kjører på og angriper langs venstrekanten. Ruben Kristiansen kommer på overlapp. Innlegget blir litt blokkert og mister fart. Seyouba plukker enkelt.

13. min: Vito forsøker seg på et langskudd, uten hell.

11. min: Stabæk kombinerer fint hele veien inn i sekstenmeteren, men Piotr snapper foran beina på Ohi.

10. min: Daniel Braaten er på full fart inn i feltet, men blir blokkert av Jeppe Moe. En obstruksjon ville man sagt.

07. min: Gilli vinner ballen på midten, Haugen overtar og spiller frem til Orlov, som ikke rekker frem i tide før Seyouba plukker ballen.

05. min: Barmen ser at Stabæks keeper Seyouba står lange ute og prøver en ball i hjørnet. Men Seyouba lar seg ikke lure.

02. min: Ohi er oppe og går nesten forbi Branns forsvar, men Acoste får sklidd ballen unna.

01. min: Frispark til Brann. Haugen skrur ballen inn i felte. Stabæk header unna.

01. min: Ohi tar avspark for Stabæk. Kampen er i gang.

Brann angriper mot BOB-tribunen  i 1. omgang.

Det er lett regn i luften nå rett før avspark. Lagene varmer opp og er snart klar til å spille sin 13. kamp i Eliteserien.

Daniel Braaten og Sivert Heltne Nilsen er tilbake i startoppstillingen etter å ha stått over kampen mot Odd med karantene.

Torgeir Børven og Peter Orry Larsen står over med småskader.

5-0: Deyver Vega (87.)

13. serierunde i Eliteserien. Brann Stadion. 10.531 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Jeppe Moe, Stabæk.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vito Wormgoor (k), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 65.) - Daniel Braaten, Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 74.), Gilli Rólantsson (Deyver Vega fra 68.).

Stabæk (4-4-2): Sayouba Mande - Håkon Skogseid, Morten Morisbak Skjønsberg (k), Andreas Schølberg Hanche-Olsen (Daniel Granli fra 63.), Jeppe Arctander Moe - Tortel Lumanza Lembi (Hugo Vetlesen fra 82.), El Hadji Ba, Tonny Brochmann, Raymond Gyassi - Moussa Jailani Njie (Alex Nimely fra 54.), Ohi Anthony Omoijuanfo.