Tar farvel med Orlov

Søndag får stadionpublikummet muligheten til å si takk for denne gang til Jakob Orlov.

Annonse:

Etter 99 kamper - som kan bli til 100 på søndag - forlater den svenske angriperen Bergen og Brann. Han vet foreløpig ikke hvor ferden går.

På vei ut stadionporten ser 31-åringen tilbake på tiden her med mye glede:

- Det har vært en berg-og-dalbane, men jeg har trivdes godt hele tiden. Det var naturligvis godt å få være med på sølvfeiringen i fjor, oppsummerer han i oppkjøringen til det som kan bli hans siste opptreden i Brann-drakten.

- Om jeg ender på 99 eller 100 kamper betyr ikke så mye, men jeg ønsker naturligvis å avslutte sesongen og tiden min i Brann med en god kamp og seier, fortsetter han.

Toppscorer første året

Jakob Orlov signerte for Brann fra svenske Gefle IF i januar 2014. Han ble Branns toppscorer med ni mål, men debutsesongen endte med nedrykk og skuffelse. Året i OBOS-ligaen ble todelt, først vårsesongen i Brann og deretter utlån til svenske Hammarby.

Så returnerte han til Bergen og spilte fast under Lars Arne Nilsen da laget tok en overraskende sølvmedalje. Supporterne vil huske hans enorme innsats både offensivt og defensivt. En lagspiller med stor L.

- Hva nå, Jakob?

- Nå starter et nytt kapittel. Jeg vet ikke hvor jeg ender opp neste sesong. Hensynet til familien veier tungt, for de har ofret mye for at jeg skulle spille fotball. Vi får se hva som skjer, svarer han.

Han er utdannet elektriker og har uansett det yrket å falle tilbake på:

- Jeg mener jeg har noen år igjen som fotballspiller. Men jeg kan alltids bli elektriker igjen, sier han og smiler.

Ros med fra treneren

På vei hjem til Sverige gir trener Lars Arne Nilsen følgende skussmal til Jakob Orlov:

- Vi hadde aldri tatt sølv i fjor uten Jakob. Han har vært enormt viktig for oss, både på banen og i garderoben. Han har nok betydd mer for laget enn folk flest er klar over, sier treneren.

I tillegg til Orlov er Amin Nouri og Alex Horwath på Stadion for siste gang i Brann-tøy på søndag. Nouri er i likhet med Orlov kampaktuelle, mens Horwath fortsatt er skadet.

Les også:

Nouri håpet å avslutte med medalje

Bli med på årets siste stadionkamp, ta farvel med de som gir seg og la oss få takke alle supportere som har heiet laget frem i år.

Brann - Tromsø spilles søndag klokken 18.00.

Kjøp billetter

FAKTA

  • Jakob Orlov

  • Født: 15. mars 1986

  • Fødested: Skövde

  • Nasjonalitet: Sverige

  • Høyde: 186 cm

  • Vekt: 81 kg

  • Debut for Brann: 30. mars 2014

  • Obl. kamper: 99

  • Obl. mål: 27

  • Kontrakt: Ut 2017

Annonse fra Eliteserien: