Sloss forgjeves for seieren

Brann-spillerne kjempet desperat for seiersmålet, men måtte nøye seg med 1-1 mot Sandefjord.

Det så skikkelig ille ut da Håvard Storbæk headet Sandefjord i ledelsen ti minutter før full tid. Heldigvis dukket Steffen Lie Skålevik opp i det 86. minutt, og skled inn utligningen.

Brann tok ett poeng i en skuffende forestilling.

Tempoet var uvanlig labert fra første minutt. Sandefjord hadde gjort hjemmeleksen og lå svært kompakt på banen. Brann slet lenge med å skape kvalifiserte målsjanser mot vestfoldingene.

Kampens første sjanse sto Ruben Yttergård Jenssen for da han spilte tunnel på en Sandefjord-forsvarer i det 29. minutt og skjøt ballen mot det nærmeste hjørnet. Gjestenes keeper Eirik Holmen Johansen var på pletten og fikk slått ut til corner.

Den største sjansen i 1. omgang kom helt mot slutten. Daouda Bamba ble spilt nydelig gjennom av Kristoffer Barmen. Holmen Johansen fikk slått ballen vekk fra Bamba, men den havnet i stedet i beina på Gilbert Koomson. Avslutningen fra ghaneseren gikk like utenfor.

Omgangen ebbet ut i 0-0.

Brann ønsket å spille raskere i lengderetningen i 2. omgang, men slet fortsatt med å komme til store sjanser. Barmen var nær scoring midtveis i omgangen, men Holmen Johansen spilte en svært god kamp og reddet også den avslutningen.

Utligning helt mot slutten

Så tok Sandefjord ledelsen. Helt ut av intet fikk Sandefjord ballen inn i Branns straffefelt. Det var itt frem og tilbake før Håvard Storbæk plutselig fikk heade upresset alene mot Branns keeper Markus Olsen Pettersen. Fra kloss hold hadde Branns unge keeper ingen mulighet til å redde avslutningen.

Sandefjord opp i 1-0. Det var bare ti minutter igjen...

Da var gode råd dyre. Brann gjorde noen bytter etter Sandefjords scoring. Det skulle bli avgjørende. Innbytter Azar Karadas vant en hodeduell inne i Sandefjord-feltet. Holmen Johansen reddet også den avslutningen, men måtte gi retur.

Der dukket Steffen Lie Skålevik opp, og skled ballen i mål. Da var det spilt 86 minutter og Brann hadde utlignet.

De siste minuttene presset Brann på for å sikre den avgjørende scoringen. Men det ville seg ikke. Kampen endte 1-1. Et skuffende resultat, men det kunne gått verre.

Brann - Sandefjord 1-1 (0-0)

0-1: Håvard Storbæk (80.)
1-1: Steffen Lie Skålevik (86.)

23. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 10.832 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL. Gult kort: Marius Høibråthen, Emil Palsson og Rufo (Sandefjord)

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste (Azar Karadas fra 83.), Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Peter Orry Larsen fra 85.) - Gilli Rolantsson, Daouda Bamba, Gilbert Koomson (Steffen Lie Skålevik fra 78.).

Sandefjord (4-2-3-1): Eirik Holmen Johansen - Christer Reppesgård, Marc Vales, Marius Høibråthen, Stian Ringstad - Emil Palsson, Enric Valles (William Kurtovic fra 76.) - Mohammed Fellah (Erik Mjelde fra 90.), Rufo, Håvard Storbæk - Fitim Azemi (Pontus Engblom fra 40.).