Slo tilbake med seier

Scoringer av Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik sørget for en solid 2-0-seier over Sarpsborg 08.

Brann kom raskt tilbake fra det sviende nederlaget mot Molde sist søndag og leverte en solid forestilling hjemme mot Sarpsborg 08. Med én scoring i hver omgang var seieren i realiteten aldri truet.

Kampen startet med et brak. Brann trykket på fra start, og allerede etter fire minutters spill ble Gilbert Koomson spilt gjennom av Fredrik Haugen. Brann-vingen ble imidlertid stoppet i siste øyeblikk av tidligere Brann-spiller Kristoffer Larsen.

Så skulle det smelle!

Bare minuttet etter nesten-sjansen til Koomson scoret Brann. Et langt innkast fra Gilli Rolantsson ble halvklarert av Sarpsborg-forsvaret. Vito Wormgoor vant igjen ballen, vendte enkelt vekk oppasserne og skrudde ballen nydelig i hjørnet bak Aleksander Vasyutin i Sarpsborg-målet.

1-0 til Brann!

Brann fortsatte å trykke på en stund til, men bortelaget kom etter hvert mer og mer inn i kampen. Det var likevel Brann som skapte kampens neste store sjanse. I det 25. minutt var Koomson millimetre fra å doble Branns ledelse. Men headingen fra ghaneseren gikk like utenfor stolpen.

Flere store sjanser ble det ikke før pause. Sarpsborg hadde mye ballinnhav, og var småfarlige på kontringene, men kom aldri til skikkelige avslutninger.

Ny Steffen-scoring

Brann åpnet også 2. omgang friskest og var farlige frempå flere ganger i innledningen. Det førte også til scoring. Et langt innkast fra Taijo Teniste ble stusset videre av kaptein Wormgoor. Skålevik møtte ballen ved bakerste stolpe og satte den kontrollert i mål.

2-0 og Brann var i siget!

Resten av kampen foregikk i et forholdsvis bedagelig tempo. Sarpsborg hadde mye ball, men det var Brann som skapte det som var av sjanser. Koomson var nær scoring flere ganger. I det 75. minutt løp han over halve banen med flere Sarpsborg-spillere på slep. Alene mot keeper skjøt han ballen like utenfor. Der kunne det stått 3-0.

Sarpsborg hadde en kvalifisert sjanse ved Ole Jørgen Halvorsen i det 67. minutt. Ellers var det mye småpent spill som rant ut til ingenting. Brann vant fortjent 2-0 og er fortsatt serieleder.

Brann - Sarpsborg 08 2-0 (1-0)

1-0: Vito Wormgoor (5.)
2-0: Steffen Lie Skålevik (49.)

19. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 11.103 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL.

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Peter Orry Larsen (Ruben Yttergård Jenssen fra 70.) - Gilbert Koomson (Deyver Vega fra 84.), Steffen Lie Skålevik (Daouda Bamba fra 70.), Gilli Rolantsson.

Sarpsborg 08 (4-4-2): Aleksander Vasyutin - Jon Helge Tveita, Bjørn Inge Utvik, Joonas Tamm (Gaute Vetti fra 61.), Joachim Thomassen - Ole Jørgen Halvorsen, Harmeet Singh, Kristoffer Zachariassen (Matti Lund Nielsen fra 79.), Kristoffer Larsen - Patrick Mortensen (Mikkel Agger fra 74.), Jørgen Strand Larsen.