Slik blir Mesterfinalen på Stadion

Nå nærmer det seg! Slik blir Unicef Mesterfinalen på Stadion.

Annonse:


Oppgjøret mellom fjorårets dobbeltmester Rosenborg og serietoer Brann er årets første offisielle toppkamp i norsk fotball. Rosenborg er den motstanderen som historisk sett trekker flest tilskuere på Stadion av våre rivaler.

Kampen spilles på Stadion førstkommende onsdag, 29. mars, med avspark klokken 19.00.

OFFISIELL KAMP: Oppgjøret er ikke en treningskamp, men en offisiell kamp der vinneren mottar et trofé som er spesiallaget til finalen.

- Tittelen og trofeet er offisielt på lik linje med ligatrofé og kongepokal, så Mesterfinalen blir en ordentlig prestisjeduell mellom to av storhetene i norsk fotball, Rosenborg og Brann, sier fotballpresident Terje Svendsen til Fotball.no.

VELDEDIGHET: Unicef profileres gjennom finalen. Vinneren av finalen får også et pengebeløp som gis til et godt formål som klubben er engasjert i.

- Kampen har navnet Unicef Mesterfinalen 2017, og den røde tråden fra Unicef er «Støtt Mesterbarna» som henspeiler på barn i deler av verden som Unicef hjelper i sitt arbeid. Vi oppfordrer både klubber, supportere og alle som ser kampen på MAX om å støtte opp om Unicefs viktige arbeid, sier fotballpresidenten.

GRATIS MED PARTOUTKORT: Dersom du har kjøpt partoutkort for 2017-sesongen er finalen allerede blitt lastet i kortet ditt uten ekstra kostnad. Det samme skjer om du kjøper partoutkort fra nå av og frem til kampen.

BILLETTSALG: Dersom du kun ønsker å kjøpe billetter til denne kampen, er det enklest på Brann.no. Vår beste pris får du på forhåndssalget før kampdag. Det er også mulig å kjøpe på kampdag, men vær tidlig ute og unngå kø.

DOMMERNE: Toppdommer Svein Oddvar Moen skal dømme oppgjøret. Assistentdommere er Kim Thomas Haglund og Magnus Lundberg, mens Kai Erik Steen er fjerdedommer.

MULIG STRAFFEKONK: Kampen skal avgjøres onsdagskvelden. Dersom det står uavgjort etter 90 spilte minutter går man direkte på straffesparkkonkurranse. Altså ingen ekstraomganger.

BYTTER: Kampen følger et standard kampreglement for Eliteserien med ett unntak: Det tillates fem spillerbytter.

DRAKTER: Brann spiller i sin nydelige røde hjemmedrakt fra Nike. RBK stiller i sort og hvitt, slik vi er vant til å se dem.

NY HYMNE: Tippeligaen hadde sin egen hymne ved innmarsj. Den skal ikke benyttes lenger, og Unicef Mesterfinalen blir den første kampen i 2017-sesongen der den nye hymnen spilles ved innmarsj. Så blir det allsang med Nystemten like etterpå, selvfølgelig!

SEREMONI: Det blir premieseremoni umiddelbart etter kampen. Terje Svendsen og Bjarne Berntsen fra Norges Fotballforbund deler ut troféet til vinnerlaget. Det er ikke individuelle premier til spillerne.

NYTT TRIBUNENAVN: Onsdagens finale blir den første kampen på Stadion etter at BT-tribunen skiftet navn til BOB-tribunen. Publikum vil garantert legge merke til omprofileringen.

BATALJONEN UNG: En annen nyskapning i årets sesong. Vi håper selvsagt at det blir en fin gjeng bak målet på BOB-tribunen som bidrar til å lage stemning. Bataljonen Ung er tenkt for Brann-supportere i alderen seks til 14 år.

TV-KAMP: Oppgjøret sendes direkte på MAX. Dette er åpningskampen for Discovery, som har kjøpt TV-rettighetene for norsk fotball de seks neste årene. Det blir en storstilt produksjon, opp mot det største som kanalen kommer til å levere i årets sesong.

Før, under og etter kampen vil det være en sending som oppfordrer seere til å bidra til å støtte Unicefs arbeid med Mesterbarna.

KOMMENTATORER: Carsten Skjelbreid og Bengt Eriksen er i studio pitchside. Susanne Wergeland er indre bane-reporter mens Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal kommenterer oppgjøret.

Kjøp partoutkort 

Annonse fra Eliteserien: