Seriestart 3. divisjon: - Perfekt utviklingsarena

Trener Morten Kalvenes er spent foran serieåpningen hjemme mot FK Fyllingsdalen tirsdag.

Brann 2 åpner med hjemmekamp mot FK Fyllingsdalen i dag klokken 18.00 på nymarksbanen ved Stadion.

Trener Morten Kalvenes er spent foran serieåpningen mot Roar Fredriksens menn fra dalen:

-  Det ene vi er spent på, er hvor vi selv står for øyeblikket. Det andre er hvor flinke vi kommer til å være å tilpasse oss de tilgjengelige spillerne fra førstelaget.

- Og sist men ikke minst – hva er nivået på den nye  2. divisjonen og vår 3. divisjon? sier han til Brann.no kun timer før laget hans skal i aksjon.

2. divisjon er slanket fra fire til to avdelinger og 3. divisjon, som nå heter Norsk-Tipping-ligaen består i år kun av seks avdelinger, mot tolv avdelinger i fjor.

Kalvenes mener lagene som kommer ned fra 2. divisjon er klare favoritter:

-  Lysekloster, Brattvåg og FK Fyllingsdalen tror jeg blir de tøffeste å møte, med den erfaringen de har fra i fjor, sier han.

Generasjonsskifte

Brann 2 har vært gjennom et generasjonsskifte. I løpet av fjoråret forsvant Håkon Lorentzen (Sandefjord) og Oliver Rotihaug (Florø), før Ulrik Edvardsen (Nest-Sotra), Gaute Vetti (Nest-Sotra) også dro. David Gjeraker har vært skadet gjennom vinteren og drar dessuten til USA til sommeren.

Viljar Birkeland er i Brann 2-troppen.
Viljar Birkeland er i Brann 2-troppen.

Flere av de eldste spillerne i gruppen har dermed byttet klubb for å spille på høyest mulig nivå.

Årets G19-lag, som vil være stammen i Brann 2, vil være spillere som i all hovedsak er født i 1999, 2000 og 2001, med noen unntak. Her er spennende spillere som Marius Bildøy, Andreas Fantoft,  Norman Misje Roman, og Andreas Mjøs for å nevne noen.

Viljar Birkeland og Even Vetås er de eneste som er igjen av dem som er født i 1998.

Laget har også fått et nytt trenerteam. Morten Kalvenes har tatt over for Kjetil Lone og Kristian Andersen har byttet rolle med Carl-Erik Torp som nå er trener for G16-laget.

- Perfekt utviklingsarena

Hovedmålet til utviklingsavdelingen er å utvikle spillere til A-laget:

-  Skal vi utvikle spillere som er levedyktige i toppfotballen, må man både prestere, trene med kvalitet og glede i treningshverdagen parallelt med å vinne fotballkamper. Det er et viktig utviklingsaspekt å lære seg å vippe jevne kamper i vår favør, forklarer treneren.

Det er et viktig utviklingsaspekt å lære seg å vippe jevne kamper i vår favør

— Morten Kalvenes, trener Brann 2

Reglene tilsier at Brann 2 ikke kan stille med spillere som har startet kamp for A-laget i forkant. Det er også en U23-regel som sier at Brann 2 kun kan ha tre spillere over 22 år med på laget.

-  I enkelte kamper må vi bruke hele G19-troppen og få det beste ut av det mot dem vi skal konkurrere med, mens andre ganger vil vi få den nødvendige supporten. Begge deler vil ha med seg god læring, sier han.

Brann vil dermed alltid ha et ungt lag i Norsk-Tipping-ligaen avdeling 4 i forhold til mange av de andre lagene som gjerne besitter mye rutine.

Seks med fra A-laget

Hverken Markus Olsen Pettersen eller Halldor Stenevik har problemer med alderskvoten og skal spille kveldens kamp mot FK Fyllingsdalen. Fra A-laget denne gangen blir også Peter Orry Larsen, Jonas Grønner, Steffen Lie Skålevik og Kasper Skaanes med.

-  Vi har satt sammen et skarpest mulig lag med de spillerne vi har til rådighet for at vi skal fungere best mulig, avslutter Brann 2s nye trener.

Helge Haugen spilte i A-lagets treningskamp mot Arendal på La Manga og er klarert for spill for Brann 2, men spiller ikke mot FK Fyllingsdalen. Han betraktes som en backup-spiller som kan steppe inn ved behov.

Norsk-Tipping-ligaen avdeling 4

 • Lysekloster

 • Sotra

 • Spjelkavik

 • Os

 • Brattvåg

 • Herd

 • Stord

 • Varegg

 • Aalesund 2

 • Brann 2

 • Fjøra

 • Fyllingsdalen

 • Førde

 • Haugesund 2

Annonse fra Eliteserien: