Seieren glapp i sluttminuttene

Brann 2-treneren lot ikke spillerne deppe etter at seieren mot Fjøra glapp.

Da Markus Fossnes Sunde sendte Brann 2 i føringen bare åtte minutter før slutt i kveldens kamp på Fosshaugane Campus, luktet det en pen bortetriumf til det unge mannskapet.

Men utligningen fra Fjøra fem minutter senere fratok mannskapet til Morten Kalvenes seieren og det endte 1-1.

Etterpå måtte han påpeke overfor spillerne at det ikke skulle bruke bussturen tilbake til Bergen til å fortvile:

- De får ikke sitte i fire timer på bussen hjemover og stirre i gulvet. Dette er god læring, selv om det er synd å miste seieren på slutten, forklarer treneren.

Pettersen god i målet

Hos Brann forhindret keeper Markus O. Pettersen at Fjøra tok ledelsen ved flere anledninger. Han var både høyt og lavt og holdt buret rent helt til sluttminuttene.

I andre enden hadde Brann 2 to skudd i tverrliggeren, ett av dem en perle fra langt hold fra Halldor Stenevik. Man ballen ville ikke i noten før Fossnes Sunde satte den inn fra kort hold etter et meget pent Brann-angrep.

- Det var vi som styrte kampen og skapte sjanser da målet vårt kom knappe ti minutter før slutt. Men så må guttene ta litt selvkritikk for at de ikke klarte å stå unna det første trøkket fra Fjøra rett etterpå, oppsummerer Kalvenes.

Brann 2 har røket mot slutten i noen kamper tidligere også, akkurat som A-laget. Kalvenes innrømmer at det er en prosess spillerne må igjennom for å lære.

- Vi skulle helst lært det med én gang, men sånn er det ikke. Dessuten er det en stund siden sist vi tapte. Det må vi ikke glemme, trøster Kalvenes seg med.

Fra Branns A-stall spilte Markus O. Pettersen, Halldor Stenevik, Kasper Skaanes og Vidar Ari Jonsson.

Fjøra - Brann 2 1-1 (0-0)

Fosshaugane Campus. Norsk Tipping-ligaen. Tilskuere: 180. Dommer: Dan Kåre Esp, Eikefjord.

0-1: Markus Fossnes Sunde (82.)
1-1: Gøran Wigum (88.)

Brann 2 (4-3-3): Markus O. Pettersen - Vidar Ari Jonsson, Normann Misje Roman, Jonas Fredriksen, Viljar Birkeland - Kasper Skaanes, Andreas Fantoft, Halldor Stenevik - Håkon Gjerstad (Markus Sunde Fossnes fra 66.), Even Vetaas (Eirik Moldenes fra 73.), Marius Bildøy (Andreas Mjøs fra 66.).