Ruben: - Trives med denne rollen

Publikum kåret Ruben Yttergård Jenssen til Branns beste i hans første kamp fra start.

Annonse:

1-0-seieren over Ranheim ble en kamp hvor hjemmelaget dominerte spillet i store deler av kampen og viste positiv angrepsfotball og solid defensivt spill, spesielt før pause.

Midtbanespiller Ruben Yttergård Jenssen bidro sterkt til dette, og mener særlig laget traff med kampinngangen.

- Vi har en inngang der vi skal løpe over Ranheim og dominere, og det synes jeg vi klarte, i hvert fall i 70 minutter. Etter det slapp vi de litt mer inn i kampen. Selv om det ikke blir veldig farlige sjanser, har vi litt å gå på for å dominere hele kampen ut, sier han til Brann.no.

Fikk vist seg frem

Alt i alt er han fornøyd med å ta tre viktige poeng mot en tøff motstander. Den tidligere landslagsspilleren fylte rollen som midtbaneanker denne gang, noe han selv mener kler hans egenskaper som spiller.  

- Jeg prøver å bidra med overblikk, en god pasningsfot og ro med ballen. Jeg føler jeg viser litt av det i dag, hvor vi er offensive, har mye ball og dominerer, forklarer han.

- Jeg mener egenskapene mine også kan passe i andre type kampbilder, hvor vi for eksempel kan ligge bakpå med mindre ballinnehav. Det er noe jeg blant annet er kjent med fra tiden under Drillo på landslaget, sier tromsøværingen, som også mener han kommer til å utvikle rollen sin enda mer etter hvert.

Imponert over stadionpublikumet

Yttergård Jenssen fikk en varm velkomst sist hjemmekamp da han kom inn som innbytter. I dag fikk han kjenne på stemningen allerede fra Nystemtens første strofe.

- Det er utrolig artig å ha Brann Stadion som hjemmebane. Det er helt fantastisk, og stemningen her er enorm, skryter han. 

Selv om stadionpublikumet kåret ham til Branns beste spiller, tillater Yttergård Jenssen seg å se forbedringspotensial ved egen innsats.

- Jeg synes det var OK, men jeg mener selv at jeg har litt å gå på. I dag hadde jeg blant annet to feilpasninger som jeg ikke er fornøyd med. De husker jeg, påpeker Yttergård Jenssen.

- Vi må gå for å vinne alt

Midtbanespilleren ble byttet ut i overtidsminuttene, og syntes det var deilig å få følelsen av 90 minutter i beina.

- Fysisk kjenner jeg meg veldig bra, og er klar for å bidra i fortsettelsen.

Nå ser han frem til en høstsesong der Brann kjemper om medaljer.

- Vi vet at Rosenborg kommer til å vinne det meste av det som gjenstår av kamper, så da blir det opp til oss å gjøre det samme. Vi må gå for å vinne alt og prøve å henge med helt inn, sier han.

Bli med oss videre!

Annonse fra Eliteserien: