Rødt i går - kontrakt i dag

Nicholas Marthinussen (18) har hatt begivenhetsrike dager. I dag signerte han sin første proffkontrakt.

Annonse:

18-åringen debuterte på Branns A-lag sist måned. Det er blitt to cupkamper så langt, i tillegg til at han har sittet på benken i Eliteserien.

Nå sender klubben et tydelig signal til unggutten ved å tilby ham proffkontrakt. Sportssjef Rune Soltvedt forteller at den strekker seg ut 2020 og ble signert torsdag morgen.

- Nicholas har benyttet de mulighetene vi har gitt ham. Helt fra han fikk dra på treningsleir med A-laget i vinter og frem til gårsdagens cupkamp har han jobbet målrettet og vist stor vilje til å lære, påpeker Soltvedt.

Spilleren skal fortsatt tilhøre U-stallen, men har selv en målsetting om å gjøre seg fortjent til mer spilletid på A-laget etter hvert. Han vil ikke stoppe på to cupkamper.

Saken fortsetter under bildet av Nicholas Marthinussen:

UTVIST: Onsdag ble Nicholas utvist. Torsdag skrev han proffkontrakt med Brann.

Marthinussen innrømmer at vinteren og våren har vært begivenhetsrik. Rødt kort onsdag og proffkontrakt torsdag topper det hele.

- Ja, det har vært to dager med store kontraster. Kjedelig å bli utvist, men det viktigste var at det ikke gikk ut over laget, forteller 18-åringen til Brann.no.

Han er glad for muligheten han har fått nå:

- Jeg har jobbet hardt for å få denne muligheten. Godt å vite at Brann tror på meg.

- Året så langt har vært litt surrealistisk. I fjor vår var jeg ikke fast på andrelaget, og nå trener jeg jevnlig med A-laget og har debutert i cupen. Jeg har jobbet hardt for dette, minner han om.

- Men dette er ett steg på veien, og på sikt et målet å spille meg inn på førstelaget, legger han til.

Marthinussen er den tredje spilleren i dagens U-stall som har skrevet profesjonell kontrakt. De to andre er Marius Bildøy og Emil Kalsaas.

FAKTA

Nicholas Marthinussen

Født: 11. april 2000.

Posisjon: Midtstopper.

Tidligere klubber: Lyngbø, Løv-Ham, FK Fyllingsdalen.

Utdanning: Går andre året på Metis, toppidrettslinjen.

Egenskaper: Duellsterk spiller, flink å kommunisere, god med ball.

Kontrakt: Proffkontrakt med Brann ut 2020. Medlem av U-stallen.

Annonse fra Eliteserien: