Overnatter på tabelltoppen

Brann senket Stabæk 3-0 og klatret opp på tabelltoppen i Eliteserien.

Brann er serieleder etter en bunnsolid og svært underholdende kamp mot tabelljumbo Stabæk. Med 13 poeng leder laget serien, men det er før resten av konkurrentene har spilt søndagens runde….

Hjemmelaget gikk hardt ut fra start, og allerede etter syv minutter kom Steffen Lie Skålevik til en god sjanse etter å ha kriget til seg ballen inne i Stabæks straffefelt. Avslutningen gikk imidlertid rett på keeper.

Så det skulle det smelle!

Gilbert Koomson snurret rundt med venstrebacken til Stabæk før han slo inn. Innlegget ble imidlertid litt for høyt for Skålevik, som ikke klarte å styre headingen mot mål. Gilli Rolantsson, venstreback for anledningen, fanget ballen utenfor feltet. Fra nærmere 22 meter smellet han til. Kanonskuddet gikk under Stabæk-keeper Mande Sayouba og i nettet.

Brann hadde fått en perfekt start på kampen.

Brann fortsatte med å presse bortelaget ned til eget straffefelt. To minutter før pause slo Ludcinio Marengo et perfekt innlegg til sin landsmann Vito Wormgoor som hadde blitt igjen oppe etter et hjørnespark. Kapteinen stusset ballen forbi Sayouba og økte ledelseen til 2-0. Dette er Wormgoors tredje scoring for sesongen.

Brann gikk dermed til halvtid med en solid 2-0-ledelse etter en veldig godt gjennomført omgang.

Orry avgjorde på slutten

I 2. omgang var Stabæk mer delaktig i spillet og fikk låne ballen mer. Men de største sjansene var det fremdeles Brann som skapte. Bortsett fra ved én anledning da Ohi Omouijuanfo kom helt alene mot Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger. Østerrikeren har tidligere vist at han er god en-mot-en, og vant også denne duellen mot storscoreren fra Holmlia.

Peter Orry Larsen kom inn som spisserstatter for Steffen Lie Skålevik i det 67. minutt. Orry svarte med en stor sjanse umiddelbart, etter et flott innlegg fra Fredrik Haugen. Måløyværingens avslutning fra kort hold gikk dessverre like over mål.

Men Orry var fortsatt sulten. I det 76. minutt slo Koomson nok et godt innlegg fra høyre. Orry steg til værs og headet ballen ned i det venstre hjørnet. 3-0 og kampen var definitivt punktert.

Det siste kvarteret kom begge lag til flere sjanser. To minutter før slutt skjøt innbytter Deyver Vega ballen i tverrliggeren og ned før Heltne Nilsen satte returen rett i venstre stang. Utrolig at det ikke ble mål!

Det ble heller ikke flere scoringer. Brann vant 3-0 og er dermed serieleder etter at de fleste lagene har spilt fem kamper. Resten av kampene i runden spilles i morgen.

Brann - Stabæk 3-0 (2-0)

6. serierunde Eliteserien. Stadion. 9478 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Hugo Vetlesen (Stabæk).

1-0: Gilli Rolantsson (11.)
2-0: Vito Wormgoor (43.)
3-0: Peter Orry Larsen (76.)

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson - Fredrik Haugen (Amer Ordagic fra 75.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson (Deyver Vega fra 80.), Steffen Lie Skålevik (Peter Orry Larsen fra 67.), Ludcinio Marengo.

Stabæk (4-2-3-1): Mande Sayouba - Daniel Granli, Vadim Demidov, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe - Martin Rønning Ovenstad (Tonny Brochmann fra 64.), Hugo Vetlesen (Tobias Børkeeiet fra 83.) - John Hou Sæter - Ola Brynhildsen (Oscar Aga fra 86.), Ohi Omouijuanfo, Franck Boli.