Nytt år - alltid med nye muligheter

Idet vi går inn i et nytt år deler daglig leder Vibeke Johannesen noen personlige tanker om klubben vår.

Annonse:

Sportsklubben Brann.

Du får sikkert en følelse når du hører ordene «Sportsklubben Brann». For min del har Sportsklubben Brann vært en del av livet mitt i rundt 40 år. På ulike måter, i varierende grad, men alltid der. Som noe jeg ikke kan forholde meg likegyldig til.

Sportsklubben Brann har gitt meg noen av de mest spennende øyeblikkene jeg tror det er mulig å oppleve. For eksempel å lede med ett mål med fire minutter igjen av overtiden i en viktig kamp. Det føles som en evighet, og noen ganger tenker jeg at jeg at jeg nesten bryr meg for mye.

Men når dommeren blåser av, etter det som føles som en evighet, og seieren er et faktum: Elsker det! Komplett lykke! Adrenalin. Glede. Eller en kamp vi ligger under, ikke bare en, men to ganger, og ender opp med å vinne. På bortebane. Et øyeblikks magi som snur fortvilelse til enorm lykke på like kort tid.

Brann setter følelser i sving. Du kjenner at du lever, og at lykken som oppstår når vi står igjen som vinnerlaget ikke kan sammenlignes med noe annet

— Vibeke Johannesen

Brann setter følelser i sving. Du kjenner at du lever, og at lykken som oppstår når vi står igjen som vinnerlaget ikke kan sammenlignes med noe annet. Fellesskapet. Vi vant. Sportsklubben Brann. Og like vondt føles det når vi står igjen uten poeng.

Enda mer fascinerende er det at en seier kan fremkalle ulike følelse. Det samme kan tap. Og noen ganger kan en uavgjort føles som en seier, eller som et tap.

Perfekt til å dele

Sportsklubben Brann har også gitt meg noen unike øyeblikk sammen med noen som betyr mye for meg. Som da min mormor og bestemor var med på Stadion, begge langt over 90 år da. Andre ganger sammen med gode venner, forretningsforbindelser, min bror, søster, tantebarn, foreldre. Noen kamper snakker vi om hver gang vi møtes.

Artikkelen fortsetter under bildet:

tilskuere fans og supportere

Sportsklubben Brann er en venn du kan være sint på, frustrert på, bry deg om, være glad i - når du ønsker det. Når du trenger det.

Det er nok ikke alltid du føler at vi som styrer Brann, eller spiller for Brann, gjør akkurat det du ville gjort. Men klubben er ingenting uten relasjonen til deg, meg og alle som bryr seg. I med- og motgang.

Noen ganger gjør vi feil og kunne løst en oppgave på en annen måte. Slik de fleste opplever innimellom. Noen mener at vi alltid gjør feil og har gjort det til sin misjon å påpeke det. Noen håper vi skal mislykkes, fordi de har en annen klubb i sitt hjerte - eller rett og slett ikke alltid forstår.

I Sportsklubben Brann jobber det dyktige og dedikerte mennesker innenfor alle områdene. Mennesker som hver dag gjør et ærlig stykke arbeid til det beste for klubben. Det jobbes målrettet for å ta nye steg fra å ikke bare være en storklubb, men også en toppklubb. Det tar tid. Og vi er bare så vidt i gang.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Vi tok nye steg i 2017, og skal ta flere i 2018. Utvikling måles ikke bare i tabellplassering, men det må aldri være tvil om at alt vi gjør skal ta oss nærmere vår drøm: At gullet kommer hem - en vakker dag.

Drømmen om å spille her

Å være glad i Sportsklubben Brann handler om forventninger, spenning og drømmer. Det handler om å oppleve noe unikt og fantastisk sammen med andre med hjerte i klubben. Derfor aksepterer vi smerten ved tap, vanskelige sesonger, spillere som ikke vil være en del av klubben lengre. Vi aksepterer at det tar tid og krever hardt arbeid, fordi belønningen er så stor og fordi vi bryr oss. Fordi livet ville vært så uendelig mye kjedeligere uten Sportsklubben Brann.  

Jeg er så heldig å ha fått være daglig leder i verdens fineste klubb i tre år nå. Der har jeg fått møte alle som har en relasjon til klubben. Jeg slutter ikke å bli rørt, fascinert og imponert over hvordan og hvor mange denne fine klubben berører. Brann betyr noe spesielt i så mange sine liv, på helt forskjellige måter.

Brann setter følelser i sving. Du kjenner at du lever, og at lykken som oppstår når vi står igjen som vinnerlaget ikke kan sammenlignes med noe annet

— Vibeke Johannesen

Neste år blir Sportsklubben Brann 110 år. Flere hundre spillere har fått muligheten til å spille for A-laget gjennom disse årene. Og mange, mange flere har drømt om å få muligheten til å spille med Brann-logoen på brystet. I dag er det mange unge, lovende som drømmer om nettopp det - å få lov å spille for Brann, Bergens stolthet.

Fotballen forandrer seg, som alt annet. Fotball er ikke bare katedral, det er også børs. Fotball og Sportsklubben Brann er hjerte OG hodet. Sportsklubben Brann er offensiv og målrettet. Mest av alt er Sportsklubben Brann fellesskap, kameratskap, tilhørighet, identitet og samhold.

Når magien oppstår

Det unike med sport, fotball, er at når vi går inn på Stadion, så vet vi ikke hva vi kommer til å få oppleve de neste 2 x 45 + tillegg.

Blir det seier?

Skjer det noe vi kommer til å snakke om i lang tid fremover?

Blir dette en kamp for historiebøkene?

Vi vet ikke før det er over. Noen kamper vil vi glemme så fort som overhodet mulig. Andre glemmer vi aldri. Det fantastiske er at vi ikke vet hvilke som er hva. Derfor tør jeg aldri gå glipp av en kamp, eller et eneste øyeblikk av en kamp, i tilfelle det er nettopp da magien oppstår.

2017 er historie. Vi har lagret noen gode øyeblikk, og vi kommer til å huske noen kamper vi egentlig vil glemme.

2018 ligger foran oss. År 110 for Sportsklubben Brann. Gu` kor eg gleder meg!

Et nytt år med hardt, målrettet arbeid og nye muligheter ligger foran oss. Første kamp borte mot Ranheim, siste kamp hjemme mot Odd, og imellom der - seirer, uavgjort, tap. Og begeistring, frustrasjon og glede.

Håper vi sees!

Sportsklubben Brann er deg - og du er Sportsklubben Brann.

Vibeke Johannesen, daglig leder

Annonse fra Eliteserien: