LAN: - Tar Lysekloster på alvor

Trener Lars Arne Nilsen mener onsdagens cupmotstander holder godt 2. divisjonsnivå.

Annonse:

Brann slo Austevoll 7-0 i cupens 1. runde. Onsdag går turen til Lysekloster Framo Idrettspark hvor veien til Ullevaal fortsetter med 2. runde i cupen.

Motstander Lysekloster leder Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. Laget rykket ned fra 2. divisjon i fjor etter serieomleggingen og kan gjøre en rask retur om de gode resultatene fortsetter.

Branns trener Lars Arne Nilsen så dem vinne 2-1 mot FK Fyllingsdalen for litt siden og ble imponert:

- Jeg mener at Lysekloster har 2. divisjonsnivået inne. Det er et bra lag, sier han til Brann.no etter at tirsdagens trening i solen på treningsfeltet bak Stadion er unnagjort.

- Må være profesjonelle

Lysekloster slo Stord 1-0 på bortebane i 1. runde. I serien har laget scoret 15 mål på sine seks kamper til nå. Kristoffer Østervold er lagets toppscorer med seks mål. Lars Arne Nilsen tror Brann må jobbe hardt for å slå dem:

- Det kommer helt sikkert til å bli en tøff fight. Jeg tror det blir jevnt lenge, men vi bør slå dem og har veldig lyst til å gå videre, påpeker han.

Lag fra lavere divisjoner spiller ofte sitt livs kamp i møte med lag fra Eliteserien i tidlige cuprunder. Dette er Lars Arne Nilsen veldig klar over:

- Vi må ta dem på ferdigheter, fysikk og kvalitet. Vi må være profesjonelle, rett og slett. Motivasjon er det vanskelig å ta dem på. Det er denne kampen de husker når de sitter i gyngestolen, minner han om.

Må gjøre utskiftninger

Med to kamper i uken for tiden og kamp allerede på søndag er treneren nødt til å rotere på laget:

- Vi har et tøft kampprogram og har en del spillere vi er nødt til å hvile, sier Lars Arne.

Vi får inn en del nye friske folk som har lyst å vise seg frem

— Lars Arne Nilsen

Skulle Brann slå Lysekloster spilles 3. runde i NM allerede onsdag 31. mai.

Troppen blir ikke offentliggjort ennå, men at noen spillere som ikke har fått starte så mye til nå får sjansen mot Lysekloster, ligger i kortene.

- Vi får inn en del nye friske folk som har lyst å vise seg frem. Da mister vi jo litt relasjoner, selvfølgelig, men vi skal stille et bra lag og kommer til å stille et lag i balanse, avslutter Nilsen.

Lysekloster har Kapinga Brazy og Vladan Radojkic i sin tropp. Begge spilte for Brann 2 i fjor. Keepertrener i Lysekloster er tidligere Brann-keeper Ketil Elvenes som spilte 22 kamper for klubben i perioden 1989-90.

Lysekloster - Brann har avspark på Lysekloster Framo Idrettspark klokken 18.00 onsdag 24. mai.

Se her for billettinfo

Branns neste hjemmekamp spilles allerede på søndag klokken 18.00. Da kommer Aalesund på besøk.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: