LAN: - Må opp på hesten igjen

Det var en skuffet Brann-trener som møtte pressen etter Europa-exiten mot Ružomberok.

Annonse:

Brann hadde et godt utgangspunkt etter 1-0-seieren i Slovakia, men måtte gå tomhendt av banen etter 0-2 i returoppgjøret på Stadion.

- De scorer på begge sjansene sine, mens vi brenner våre. De var veldig effektive i dag. Samtidig var de flinkere til å holde på ballen enn oss, noe som gjorde at de spilte oss slitne, sier Lars Arne Nilsen etter kampen.

Brann-treneren ble tvunget til å gjøre en del utskiftninger i laget for dagens kamp. Dette mener han kan ha påvirket utfallet.

 - Vi hadde et litt nytt lag i dag. Vi byttet på mange, og da blir det ofte litt urytmisk. Samtidig er dette vår tredje kamp på en uke. Da blir man som sagt fort slitne mot et såpass ballspillende lag som Ružomberok, sier Brann-treneren.

Ingen krise

Til tross for at han var utrolig skuffet etter å ha rykket ut av Europa League, vil ikke Lars Arne Nilsen kalle det for en krise.

 - Jeg er utrolig skuffet over at vi går glipp av den opplevelsen det ville vært å møte Everton. Samtidig henger vi fortsatt med i toppen av Eliteserien, og vi er fortsatt med i cupen. Vi har masse å spille for, så vi henger ikke med hodet i det hele tatt. Selv om dette er ekstremt skuffende, vil jeg ikke kalle det noen krise, sier Lars Arne Nilsen.

Han påpeker at tilfeldigheter ofte blir avgjørende i fotball.

 - Noen ganger scorer vi på alt, og noen ganger gjør motstanderne det. Ružomberok slet med å bryte oss ned i dag, men scoret på det lille de skapte. Vi har hatt kamper hvor det har vært oss som har scoret på alt. Sånn er fotballen, sier Lars Arne Nilsen.

Skal tilbake på vinnersporet

Etter en fantastisk vårsesong har formen duppet litt for rødtrøyene i sommer. Nå vil Brann-treneren benytte de to kampfrie ukene til å finne tilbake til toppformen.

 - Vi skal stå høyere enn det vi har gjort den siste tiden. Vi har mistet litt av rytmen vi hadde tidligere i sesongen. Det tette kampprogrammet har nok slitt litt på spillerne, og nå må vi utnytte den pausen vi nå får, selv om jeg aller helst skulle vært den foruten, sier Lars Arne Nilsen, som helst skulle forberedt laget på et dobbeltoppgjør mot Everton.

 Han er klar på hva det må jobbes med på treningsfeltet frem mot bortekampen mot Aalesund 6. august.

- Vi har slitt mot etablert forsvar den siste tiden. Vi har slitt i den siste tredjedelen, og det må vi jobbe med, sier Lars Arne Nilsen.

Til tross for at han ikke vil si at Brann er inne i en motgangsperiode, innrømmer Brann-treneren at dette er det tøffeste han har opplevd som Brann-trener.

- Det har for det meste vært medgang i min tid her i Brann, så dette er kanskje det tøffeste jeg har opplevd hittil i min Brann-karriere. Men som sagt så henger jeg ikke med hodet, og ser frem til å kjempe både i serie og i cupen, avslutter en skuffet, men fattet Lars Arne Nilsen.

Husk neste hjemmekamp mot Odd søndag 13. august klokken 18.00.

Kjøp billetter her

 

Annonse fra Eliteserien: