LAN: - Ikke sånn vi ønsker å fremstå

Lars Arne Nilsen var skuffet, men opptatt av at ingen må grave seg ned etter 1-1 mot Sandefjord.

Annonse:

Branns jubileumskamp mot Sandefjord ble ikke den festen hjemmepublikumet hadde håpet på. Etter en målløs og relativt sjansefattig 1. omgang, evnet begge lagene å score hvert sitt mål i en mer fartsfylt 2. omgang.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var skuffet over at ett poeng ble hele beholdningen mot tabelljumboen, men ser positivt på at laget hans hevet seg etter pause:

- Det er to poeng tapt og ett vunnet. 1. omgang ødelegger for oss, den er helt klart under pari. Vi fremstår tafatte og gjør ikke det vi skal, og det er veldig skuffende, sier Nilsen etter kampslutt.

- Planen var å gå ut med trøkk, sette vårt spill og prøve å komme oss inn bak Sandefjords backlinje, noe vi ikke lyktes med. I stedet begynte vi med småspill som de klarte å stenge av. Da blir det stort sett ballflytting på egen banehalvdel, og det er ikke sånn vi ønsker å fremstå, sier han.

- Vi bør vinne, men gjør ikke det. Det er skuffende, oppsummerer Nilsen.

Hevet seg etter pause

Hjemmepublikumet kunne se en Brann-trener som fra sidelinjen tydelig oppfordret laget til å spille mer fremoverrettet.

- Jeg prøver å komme med innstrukser fra sidelinjen i 1. omgang, men det er vanskelig å gjøre store endringer underveis. I pausen legger vi litt om ved å flytte Fredrik Haugen lenger frem i banen, sette Ruben Yttergård Jenssen som anker på midten og flytte backene litt ned. Det slår positivt ut, og jeg synes vi gjør en mye bedre 2. omgang.

- Da kjører vi i perioder over Sandefjord og skaper mer enn nok sjanser til å avgjøre. Dessverre klarer vi ikke å omsette sjansene til mål og da fortjener vi dessverre ikke noe mer enn ett poeng, erkjenner han.

Lars Arne Nilsen kunne bare telle én stor Sandefjord-sjanse. Den håndterte Brann klønete, noe som resulterte i scoring for bortelaget i det 80. minutt.

Traff med byttene

Etter at Brann ble liggende under, handlet alt om å få en redusering. Brann satset offensivt ved å ta ut forsvarsspiller Taijo Teniste til fordel for angrepsspiller Azar Karadas, som fire minutter før full tid sendte avgårde en heading som ble avverget av Sandefjors keeper. Steffen Lie Skålevik, som ble byttet inn for Gilli Rólantsson rett før Sandefjords scoring, dukket opp på returen og dyttet ballen i mål.

- Vi får effekt av byttene på slutten. Det er starten av kampen som ødelegger, sier trener Nilsen.

Til tross for et skuffende resultat, klarer LAN å ha et positivt fokus også:

- Vi hadde noen veldig gode uker bak oss før denne kampen, så vi må ikke grave oss ned. Vi må fokusere på det som gjør at vi kjemper i toppen av tabellen, avslutter Nilsen.

Annonse fra Eliteserien: