Jónsson får ny landslagssjanse

Branns nykommer Vidar Ari Jónsson er henrykt over å få sjansen hos Islands fotballyndlinger.

Det islandske fotballeventyret i fjor sommer, med EM-kvartfinale under mesterskapet i Frankrike, gjorde landets fotballspillere til virkelige helter. Jónsson var ikke en del av dette, men det vekket utvilsomt lysten hans.

Så da han i formiddag ble uttatt til VM-kvalifiseringen mot Kosovo (borte 24. mars) og treningskampen mot Irland (borte 28. mars), var det en stolt Brann-back vi snakket med.

- Det er stort for meg å spille for Island. Dette er de beste spillerne vi har, og jeg er svært glad for å få en plass i troppen. Hele nasjonen følger med dette laget etter innsatsen i EM i fjor, forteller Jónsson.

Det er derfor svært inspirerende for Vidar å være en del at gjengen som skal forsøke å ta Island ut på nye eventyr.

- Jeg håper å utvikle meg ytterligere ved å være en del av landslaget. Da vil jeg bli sterkere som Brann-spiller også, mener nykommeren som både opererer på høyre- og venstresiden i forsvaret.

To landskamper fra før

Han tror overgangen til Brann gjør det enklere å bli en permanent del av landslaget:

- Ja, nå er jeg i en profesjonell klubb der alt er lagt til rette. Brann er nærmere det nivået jeg må være på for å spille for Island, mener han.

Det første signalet om at han kunne få en rolle på landslaget i 2017 kom under vinterens treningskamper. Han satt på benken i kamp mot Kina, spilte deretter 24 minutter som innbytter mot Chile og fikk starte som høyreback mot Mexico.

Han står dermed bokført med to privatlandskamper så langt. Men nå dreier det seg om VM-kvalifiseringskamp mot Kosovo.

Konkurranse med Sævarsson

Litt kuriøst er det kanskje at Birkir Mar Sævarsson, en velkjent islending med lang fartstid i Brann, er den som er nærmest til å bekle høyrebacken på landslaget dersom Vidar ikke får plassen.

STORE ØYEBLIKK: Tidligere Brann-spiller Birkir Sævarsson (nr. 3 fra venstre) har opplevd store øyeblikk med det islandske landslaget. Nå er det kanskje Vidar Ari Jónsson sin tur.

- Ja, det står nok mellom Birkir og meg, smiler 23-åringen og antyder at den mer erfarne Sævarsson nok er favoritt til å starte den kommende kvalik-kampen mot Kosovo.

Islands trener Heimir Hallgrímsson sier følgende om Brann-guttens inntreden på landslaget:

- Vidar var med oss i Mexico og Kina, der imponerte han oss både som spiller og person med det han gjorde på treningene, kampene og utenfor banen.

Island er for øvrig nummer tre i sin gruppe etter fire spilte kamper.

Vidar Ari Jónsson mister Branns treningskamp mot Sogndal neste helg på grunn av VM-kvalifiseringslandskampen den 24. mars. Det samme gjør Gilli Rolantsson som spiller for Færøyene mot Andorra.

Hvis Jónsson spiller privatlandskampen mot Irland 28. mars vil han neppe være aktuell til Branns kamp i Unicef Mesterfinalen dagen etter. Det blir avklart senere.

Kjøp partoutkort 

Annonse fra Eliteserien: