Jonas håper det en hans tur

Søndag kan Jonas Grønner kan spilletid i Eliteserien for første gang siden 13. mai.

Annonse:

Å si at 23-åringen er spillesugen inn mot bortemøtet med Aalesund søndag er ingen overdrivelse. I Bismar Acosta sitt karantenefravær har han svært lyst å vise seg frem og matche seg på skikkelig nivå igjen.

Det har blitt få anledninger så langt i år:

  • 90 minutter mot Rosenborg i Unicef Mesterfinalen rett før seriestart.
  • 90 minutter borte mot Tromsø i serieåpningen da Vito Wormgoor var skadet i ankelen.
  • Ni minutter som innbytter for Wormgoor i 3-0-seieren over Strømsgodset i 2. serierunde.
  • 90 minutter hjemme mot Molde i 4-1-seieren 13. mai, der han scoret. Også denne gang som erstatter for kaptein Vito Wormgoor.
  • 90 minutter i 7-0-seieren mot Austevoll i 2. runde i cupen der han scoret 3-0-målet.
  • 90 minutter i 3. rundekampen i NM borte mot Nest-Sotra der Brann vant 2-0.

- Må nesten holde litt igjen

Grønner innrømmer at 189 minutters spilletid i Eliteserien så langt har vært magert, men at motivasjonen til å bidra nå er meget god:

- Jeg har jobbet hardt i mange måneder. Jeg håper det kan gi meg spilletid og en god kamp på søndag. Motivasjonen kommer av seg selv, for jeg er enormt spillesugen. Jeg må nesten holde litt igjen, tror Grønner før en mulig gjeninntreden i Eliteserien.

Som fersk A-lagsspiller kunne han til tider bli for ivrig.

- Nå må jeg være smart og vise at jeg er blitt litt eldre, smiler han.

Nå bobler det på treningsfeltet igjen

— Jonas Grønner

I fjor spilte han jevnt og trutt gjennom sesongen. At det ble et langt opphold i år med kun tre seriekamper og to cupkamper på våren og forsommeren har gjort sesongen annerledes.

- Jeg har jobbet hardt og forberedt meg gjennom treningene. Kamper er selvsagt noe annet, men jeg har gjort det kunne for å være forberedt hvis min tur kommer, sier Grønner.

Ut av downperioden

Det positive for Grønner sin del er at han har vært god i de kampene han har spilt i år, som i 4-1-seieren mot Molde der han også scoret. Selv føler han seg ikke som en svakere spiller enn konkurrentene på stopperplass.

- Hvis jeg får spille på søndag vil målet være å spille meg inn på laget og få flest mulig sjanser i høst, medgir han.

Grønner håper, som alle i Brann, at sommerens downperiode er over og at laget er på vinnersporet igjen når tre kamper venter den neste uken.

- Vi har fått et lite avbrekk. Det var sikkert noen som trengte det. Nå bobler det på treningsfeltet igjen. Folk er spillesugne, og jeg tror mange har fått spruten tilbake i beina, oppsummerer han.

Aalesund - Brann spilles på Color Line stadion søndag klokken 20.00. Deretter er det bortekamp i cupen mot Mjøndalen onsdag 9. august før Odd venter på Stadion søndag 13. august klokken 18.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: