- Jakter den gode følelsen

Torgeir Børven (25) forklarer hva han håper å få ut av lørdagens treningskamp.

Annonse:

Det er ingen tvil om at Unicef Mesterfinalen på onsdag vil ligge i bakhodet på Brann-spillerne når de skal gjennomføre generalprøven mot Sogndal lørdag klokken 16.00.

Oppgjøret i Vestlandshallen er den siste treningskampen før det braker løs, og Brann-spiss Torgeir Børven regner med å spille 45 minutter av oppgjøret.

- For min del jakter jeg den gode følelsen. Det å få til noen angrep som sitter, noen gode avslutninger eller et sugende returløp. Det handler litt om å få bekreftet at vi er i rute rett før det starter, forteller han til Brann.no.

Vil overbevise treneren

Resultatet er ikke det viktigste. Samtidig har Brann-trener Lars Arne Nilsen tidligere påpekt at folk i Brann hater å tape fotballkamper.

Børven innrømmer likevel at han neppe går inn med dødsforrakt i alle taklinger lørdag ettermiddag.

- Vi må være smarte. Ingen ønsker skader rett før sesongen starter, og med Mesterfinalen allerede onsdag er vel ikke tanken at alle skal spille 90 minutter mot Sogndal, antar spissen, men overlater det valget til treneren.

Det er likevel et poeng at spillerne ønsker å vise treneren at de fortjener å starte neste onsdagens finale mot Rosenborg.

Blir det Børven på topp i Mesterfinalen?

Eller blir det Jakob Orlov?

Kanskje Steffen Lie Skålevik?

- Ja, det er selvsagt et poeng. Det er veldig få spillere som vet at de er med i startoppstillingen når alvoret begynner. Det kan godt hende treneren har gjort det veldig bevisst for å holde oss på tærne, undrer Børven, som gjerne vil ha spissplassen.

Lang sesongoppkjøring

En av grunnene til at Brann-spillerne ser frem mot en kamp som virkelig betyr noe, er nok det faktum at den norske sesongoppkjøringen er veldig lang. Troppen begynte forberedelsene i starten av januar.

- Tre måneder pre-season er lenge. Vi har en veldig lang oppkjøring sammenlignet med de nasjonene som spiller høst-vår. Der er det seks ukers oppkjøring, så er de klare, illustrerer Børven.

Brann - Sogndal starter klokken 16.00 i Vestlandshallen lørdag. Det koster 100,- for voksne og 50,- for barn. Du kan også se kampen på bt.no eller følge våre oppdateringer på Brann.no og i sosiale medier. På Snapchat heter vi «brannspillerne».

Husk Unicef Mesterfinalen onsdag 29. mars klokken 19.00.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: