Heroisk seier på Lerkendal!

Vårt ustoppelige lag fosser videre med en herlig 2-1-seier på Lerkendal.

Peter Orry Larsen og Fredrik Haugen scoret målene da Brann kjempet seg til en nydelig og velfortjent 2-1-seier mot Rosenborg, lagets tolvte kamp i Eliteserien uten nederlag i år.

Avgjørelsen falt i det 61. minutt. På stillingen 1-1 steg Orry til værs og stusset ballen over Rosenborg-keeper André Hansen og i mål. Det ble kampens siste scoring.

Brann slo Rosenborg i Trondheim før første gang på syv år, og leder tabellen med seks poeng.

Brann best i 1. omgang

I en sjansefattig 1. omgangen var det våre gutter som startet kampen friskest og presset hjemmelaget bakover i store deler av omgangen. Etter 35 minutters spilt avsluttet Gilbert Koomson et godt oppbygd Brann-angrep. Dessverre gikk avslutningen til ghaneseren høyt over mål.

Like etter fikk Rosenborg sin eneste målsjanse i omgangen. Et godt løp av Aleksander Søderlund endte med at RBK-spissen fikk ballen i kneet og ut over dødlinjen. Det var til da kampens største sjanse.

Omgangen ble avsluttet med en stor Brann-sjanse. Sivert Heltne Nilsen fikk avsluttet fra kloss hold. Skuddet gikk imidlertid rett på RBK-keeper André Hansen. Det sto 0-0 til pause.

Roseborg begynte best etter pause, og allerede fem minutter ut i omgangen gikk trønderne opp i ledelsen ved Søderlund. En dødball fra venstre gikk frem og tilbake før Søderlund pirket ballen i mål fra én meter.

Dermed måtte Brann nok en gang hente inn et baklengsmål. Og det klarte de!

Smart dødballtrekk ga utligning

Det skulle bare ta fem minutter før utligningen kom. Etter flere sjanser skapt på lange innkast, overrasket Brann med et lurt trekk da Gilli Rolantsson kastet ballen kort til Fredrik Haugen i returrommet. Haugen la ballen til rette på venstrefoten og curlet den i mål forbi en stillestående André Hansen.

1-1 og Brann var tilbake!

Etter utligningen sto Brann høyere opp og skaffet seg både muligheter og dødballsituasjoner høyt oppe på banen. Det var også slik seiersmålet kom.

Peter Orry Larsen vant luftduellen mot landslagsstopper Tore Reginiussen og sendte Brann til himmels.

Mot slutten prøvde Rosenborg febrilsk å jage utligningen. I det 69. minutt sendte Nicklas Bendtner ballen i mål. Det ble imidlertid annullert for offside.

Kampen endte 2-1 til Brann, og nå leder laget serien med seks poeng.

Rosenborg - Brann 1-2 (0-0)

12. serierunde Eliteserien. Lerkendal stadion. Tilskuere: 19.806. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Steffen Lie Skålevik (Brann).

1-0: Aleksander Søderlund (50.)
1-1: Fredrik Haugen (55.)
1-2: Peter Orry Larsen (61.)

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Anders Konradsen, Anders Trondsen –Pål André Helland (Jonathan Levi fra 46.), Aleksander Søderlund, Nicklas Bendtner (Rafik Zenknini fra 73.).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Gilli Rolantsson, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen (Azar Karadas fra 87.), Peter Orry Larsen (Amer Ordagic fra 75.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 80.), Ludcinio Marengo.

Nå selger vi partoutkort til de ti siste hjemmekampene. Dette må du ikke gå glipp av!